Gå till innehåll

Första direktflyget från Stuttgart med Eurowings har idag landat på Luleå Airport

2021-12-20, kl. 17:32

I juli meddelade flygbolaget Eurowings att de satsar på direktflyg mellan Stuttgart och Luleå för vintersäsongen 2021/2022. Idag kl 09.25 ankom det första flyget med förväntansfyllda resenärer från Tyskland på Luleå Airport. Knappt en timme senare vände flyget tillbaka mot Stuttgart med de första avresande.

När de första resenärerna anlände var den röda mattan utrullad och de bjöds även lite gott tilltugg och inte minst ett varmt välkomnande på flygplatsen. Även de första avresande resenärerna erhöll samma välkomnande och tilltugg inför sin avresa till Stuttgart.

Stuttgart och Stuttgartregionen
Stuttgartregionen har den allra största koncentrationen av vetenskapliga, akademiska och forskningsinriktade arbetsplatser i hela Tyskland. Stuttgart har två universitet, åtta fackhögskolor och ett antal forskningsinstitut.

Stuttgart betraktas genom tyska fordonstillverkarna Daimler AG (Mercedes-Benz) och Porsche samt flera stora underleverantörer – Bosch och Mahle, som en av världens fyra bilhuvudstäder.

Stuttgart är känt runt om i världen för sina företag inom den högteknologiska sektorn och är huvudorten för ett av Tysklands största storstadsområden, med över 3 miljoner invånare.

Tidtabell:
19/12-9/1 onsdag och söndag
16/1-20/3 söndagar
STR – LLA 06.20 – 09.25, LLA – STR 10.10 – 13.15.

Hitta biljetter här.