Gå till innehåll

Nextjet och Arctic Airlink storsatsar på Luleå

2017-01-31, kl. 12:56

För ganska exakt två år sedan hade Arctic Airlink och linjen mellan Uleåborg, Luleå & Tromsö premiär. Nu sätts jet-plan in och från Luleå öppnas två nya linjer, en till Sundsvall och en till Göteborg.

Nextjet och Arctic Airlink har flugit sträckningen Oulu – Luleå – Tromsö sedan januari 2015. Linjen har varit, och är, en uppskattad del av den interregionala och tvärgående infrastrukturen. Beläggningen har hela tiden ökat och linjen nyttjas såväl av affärsresenärer som av turister och privatresenärer.

Genom att, från den 13 mars, sätta in ett jet-flygplan av typen CRJ 200 med plats för 50 passagerare lyfts produkten till en ny nivå. Restiden kortas och komforten höjs. Samtidigt ändras slingningen och sträckningen kommer att utgå från Luleå och gå till Tromsö via Oulu.

Med samma typ av flygplan och utgåendes från Luleå startas även den 13 mars en linje till Göteborg via Sundsvall. Behovet av resor mellan Luleå och Göteborg är stort, närmare 50 000 resenärer reser mellan städerna årligen. Genom fler avgångar mellan Luleå och Göteborg knyts städerna ihop än mer och behovet av resor tillgodoses. Som en bonus ges möjlighet att resa till Sundsvall, något som så sent som 2014 var möjligt. Då var linjen mycket uppskattad och antalet resenärer uppgick till över 8000.

Med ett färskt resenärsrekord för 2016 är vi glada att kunna inleda det nya året med ytterligare en ny direktlinje. Luleå Airport är en smidig flygplats med hög tillgänglighet och nu får våra resenärer i regionen inte bara en ny linje till Sundsvall utan även förbättrad tillgänglighet till Göteborg, säger Ann-Christin Viklund, flygstationschef på Luleå Airport.

Hela 2017 års tidtabell är inom kort bokningsbar på www.nextjet.se och hos din resebyrå.