Gå till innehåll

Nya satsningar på mat och dryck på Luleå Airport

2023-02-07, kl. 13:59

Det blir ett nytt mat- och dryckesutbud på Luleå Airport under våren 2023 då en ny restaurang, en kaffebar och en kiosk slår upp sina portar.

- Det är otroligt kul, inte minst för våra resenärer, säger Ann-Christin Viklund, flygstationschef på Luleå Airport.

Luleå Airport är en av de flygplatser i Sverige där resandet återhämtat sig bäst efter pandemin och nu utvecklas flygplatsen för att resenärerna ska få en ännu bättre start på sin resa.

Under våren 2023 är det hela tre nya enheter som öppnar på flygplatsen. En av dem är den populära gastropuben Craft n' Draft som många Luleåbor redan känner till då den sedan 2018 finns på Kulturens hus i Luleå. På Craft n' Draft står maten och ölen i fokus och i kombination med en varm och avslappnad miljö, bland tegel och sköna soffor, är tanken att man ska känna sig som hemma.

Cornelius Coffee beskrivs som en modern kaffebar anpassad för reserelaterade miljöer, där kraven på tydlighet och snabb service är viktigt för gästerna. Här kan resenären avnjuta baristakaffe, läckra bakverk och en mängd måltider. Cornelius Coffee inkluderar även en shop in shop med konceptet Kiosk där resenären själv kan betala för sina produkter i självbetjäningskassor.

Kiosk kommer även att öppna på landside där man erbjuder enklare snabba rätter som hamburgare, grillade smörgåsar, godis, dryck och kaffe.