Gå till innehåll

Nypremiär för Konst på flygplats på Luleå Airport

2023-03-10, kl. 14:55

Efter drygt två år av pandemi är det nu dags för nypremiär av Konst på flygplats på Luleå Airport. Konstnären Isak Anshelms verk visas på flygplatsen mellan 6 mars-31 maj 2023. Målningarna spänner ifrån 2014 till 2023 och är en blandning av verk som temamässigt passar tillsammans och väl smälter in i flygplatsens miljö.

- Vi har på grund av pandemin inte haft någon utställning sedan 2020 men är glada över att vi nu åter kan njuta av konst på flygplatsen igen. Det känns väldigt kul att fortsatt kunna lyfta fram lokala konstnärer som får visa upp sig på en arena som besöks av många i samband med sitt resande. Isak Anshelm är en innovativ konstnär som vi med glädje välkomnar, säger Ann-Christin Viklund, flygstationschef på Luleå Airport.

Luleå Airport är en av de flygplatser i Sverige där resandet återhämtat sig bäst efter pandemin. Under mars har vi nypremiär av Konst på flygplats som ger våra resenärer möjlighet att ta del av vacker konst i samband med sin resa. Fyra gånger om året kommer ny konst att visas upp på flygplatsen och i december planerar vi för vår uppskattade konstkalender där 24 olika verk visas upp på flygplatsen, en för varje lucka i kalendern.

- Konst på flygplats är ett samarbete mellan Resurscentrum för konst och Swedavia som pågått sedan 2013 där konstnärer från Norrbotten får möjlighet att introducera sina verk på bland annat Luleå Airport. Genom detta kan resenärer på ett enkelt vis ta del av länets konstutbud samtidigt som konsten bidrar till en än mer levande flygplats, säger Lotta Lampa från Resurscentrum för konst.