Gå till innehåll

Premiär för SAS direktflyg till London

2022-12-09, kl. 16:12

Den internationella tillgängligheten växer till och från regionen och på Luleå Airport startar tre nya utrikeslinjer under december månad. Efter flera års väntan var det idag premiär för SAS nya direktlinje till London. Den 16 december startar franska researrangören Quartier Libre och flygbolaget Transavia förbindelsen till Paris och på självaste juldagen är det premiär för Eurowings direktflyg till navet i tyska Düsseldorf.

Idag den 9 december kl 0705 avgick premiärflighten för SAS nya linje till London Heathrow och kl 14.45 anlände den första flyget med förväntansfulla resenärer från UK. På Luleå Airport firar man dagens trafikstart med att rulla ut röda mattan, bjuda på tilltugg och önska alla resenärer varmt välkomna till vårt vackra vinterland eller en trevlig resa. Direktflyget kommer att gå till och från Heathrow måndag och fredag fram till mitten av mars 2023.

Storbritannien är en mycket viktig marknad både för affärstrafiken och privatresesegmentet. Att resa direkt till och från stora internationella hubbar som London Heathrow medför att resenärerna kan ta del av flygbolagens stora linjenätverk vidare ut i världen och kopplar samman regionen med många fler länder. Flyglinjen blir viktig för tillgängligheten till regionen för internationella besökare, men också för utresande och affärsresenärer.

Återhämtningen för flygresandet fortsätter och jämfört med resandet i november 2019, hade Luleå Airport fortsatt starkast utveckling av Swedavias tio flygplatser, och inrikesresandet vid flygplatsen var nästan i nivå med prepandeminivån.