Gå till innehåll

Premiär för SAS direktlinje till London i vinter

2022-05-11, kl. 11:54

Med start 9 december 2022 kommer SAS att flyga direkt mellan Luleå och London. Direktflyget kommer att gå till och från Heathrow måndag och fredag varje vecka fram till 13 mars 2023.

sas

Luleå Airport har tillsammans med Swedish Lapland Visitors Board och Luleå Business Region, under många års tid jobbat för att för att det ska etableras ett direktflyg till Storbritannien. Under vintersäsongen 2021/2022 såg det ut att bli verklighet, men på grund av pandemin och ökande smittspridning ställdes det in.

Flygplatsen Heathrow är en stor internationell hubb och kopplar därmed samman regionen med många fler länder. Flyglinjen blir viktig för tillgängligheten till regionen för internationella besökare, men också för utresande och affärsresenärer.

Linjen kommer att trafikeras av flygtypen Airbus A320neo som ger 15 procent mindre utsläpp jämfört med liknande flygplan av äldre modell. Resenärer som flyger med SAS kan frivilligt välja att köpa biobränsle och därmed bidra till att minska klimatpåverkande koldioxidutsläpp med upp till 80 procent. Som en del av SAS omställningsarbete har flygbolaget också valt att koldioxidkompensera alla flygbiljetter där ett EuroBonus-nummer angetts vid bokningen. Biljetter är tillgängliga på sas.se