Gå till innehåll

Retrospela för Röda Korset

2017-05-19, kl. 15:50

Nu kan du spela Ms. Pac-Man, ett av de mest hyllade och kultförklarade arkadspelen samtidigt som dina överblivna mynt från resan går till Röda Korsets verksamhet. Bakom projektet står Swedavia och Röda Korset som tillsammans arbetat fram en mer raffinerad version av den traditionella myntbössan.

Kille som spelar Charity Arcade

Charity Arcade är ett kreativt grepp för att lyfta fram Swedavias och Röda Korsets partnerskap. Tre retro-arkadspel har specialbyggts för att kunna ta emot resenärernas alla olika valutor och göra det möjligt att få en riktig nostalgitripp samtidigt som man bidrar till en god sak. Alla mynt som stoppas i spelen går oavkortat till Röda Korsets verksamhet. På Luleå Airport finns nu arkadspelet Ms. Pac-Man.

- Med dessa berömda arkadspel gör vi våra flygplatser ännu mer inspirerande. Vi vill ge våra resenärer en rolig upplevelse på flygplatsen samtidigt som de också får möjlighet att bidra till Röda Korsets verksamhet, säger Anneli Lindgren, marknadschef på Luleå Airport.

Charity Arcade har tidigare stått på Stockholm Arlanda Airport, Göteborg Landvetter Airport och Bromma Stockholm Airport.

Se filmen om Charity Arcade här.

Varje år samlar Röda Korset in mynt och tillvaratagna effekter på flygplatserna som drivs av Swedavia. Pengarna går till att hjälpa människor som drabbats av krig och katastrof runt om i världen och till utsatta människor i Sverige.