Destination:

Göteborg

Göteborg

Med en trivsam och avslappnad atmosfär, gångavstånd till det mesta, ett kafé vid varje gathörn och med sina olika stadsdelar blir Göteborg en "charmig liten storstad". Staden bjuder på ett livligt nöjes- och kulturliv året om, med allt från Liseberg, Göteborgsoperan, Filmfestivalen, Bokmässan och olika sportevenemang till musikfestivalen Way Out West.

Hitta resa

Göteborg
Reseguiden logo
Göteborgs Operan

Med en unik mix av opera, nutida dans, musikal och konsert har Göteborgs Operan profilerat sig som ett modernt och nytänkande operahus. Här möter du välkända artister, regissörer, solister och dirigenter från hela världen. Och här ser du uppsättningar som väcker uppmärksamhet även utanför landets gränser.

Adress
Christina Nilssons Gata, Göteborg
Gunnebo Slott och Trädgårdar

Gunnebo Slott och Trädgårdar är en av landets främsta 1700-talsanläggningar och ligger vackert beläget strax söder om Göteborg. Här möter du historien om familjen Hall genom guidade visningar eller dramavisningar i slottet. Gunnebo erbjuder också underbara trädgårdar att promenera runt och ta del av genom guidade trädgårdsvisningar. I Gunnebo butik finner du produkter av hög kvalitet med speciell anknytning till slottet och dess historia. Gunnebo Kaffehus och Krog är certifierad av KRAV och Västsvensk mersmak samt rekommenderas av White Guide och Sveriges bästa konditorier och kaféer.

Adress
Christina Halls Väg, Mölndal
Strömma Skärgårdsbåtar

Låt Strömma visa er Göteborgs unika skärgård! Passa på att njuta av något gott att äta och dricka ombord under tiden som den vackra skärgården passerar utanför. De erbjuder matkryssningar såsom Hisingen Runt, Räk- och laxkryssning och Skärgårdskväll med S:t Erik. Alla turer avgår ifrån Lilla Bommen.

Adress
Lilla Bommen, Göteborg
GöteborgsOperans Restaurang

Förgyll ditt besök på GöteborgsOperan med att njuta en måltid i restaurangen. Mat och dryck är deras passion och personalen strävar efter att du ska få en måltidsupplevelse utöver det vanliga. Köket premierar närproducerat och ekologiskt. För dig som vill ha lättare förtäring finns både Café och Barer.

Adress
Christina Nilssons Gata, Göteborg
Nordstan

Nordstans Affärscentrum är ett av Europas största inomhuscentra. Det ligger mitt i centrala Göteborg och består av tre våningar fulla med butiker. Alla de stora kedjorna såsom, H&M, Åhléns City, Lindex och många fler specialbutiker finns under ett och samma tak. Utbudet är stort av kläder, inredning, leksaker, sport, elektronik, musik, restauranger och kaféer med mera. Med GöteborgsPasset ingår shoppinghäften.

Adress
Nordstadstorget, Göteborg
Saluhallen

Saluhallen är den största inomhusmarknaden i Göteborg. Här hittar du allt från kryddor, kaffe, ost, frukt, fisk, kött till andra delikatesser från hela världen. Det finns cirka fyrtio butiker och matställen. Om man älskar mat, ska man bege sig hit och bara njuta av alla goda smaker i en livlig atmosfär.

Adress
Stora Saluhallen, Kungstorget, Göteborg

Flygplats

Göteborg Landvetter Airport är en internationell flygplats som ligger 20 kilometer sydost från Göteborg. Det tar cirka 20 minuter att resa till Göteborg från flygplatsen. Du tar dig smidigt till och från flygplatsen med Flygbussarna. Resan tar ca 25 till 30 minuter med avgångar upp till var 12:e minut. Bussen avgår precis utanför terminalbyggnaden och tar dig till centrala Göteborg. Slutstationen är bussterminalen Nils Ericssonterminalen i centrala Göteborg. Biljetter finns att köpa direkt på internet (www.flygbussarna.se/en/Landvetter), via sms, på flygplatsen, hos återförsäljare som 7-Eleven och Pressbyrå eller köp din biljett från biljettautomat vid busshållplatsen på Landvetter Airport. Du kan också köpa biljetter ombord men endast med kredit- / betalkort. Taxi finns utanför ankomsthallen. Taxibolagen har ofta ett fast pris när man reser mellan flygplatsen och Göteborg. Fråga alltid om priset innan avresa. Sverigetaxi Göteborg, Telefon: +46 (0) 31 100 100 Taxi 020, Telefon: +46 (0) 20 93 93 00 Taxi Göteborg, Telefon: +46 (0) 31 650 000 Taxi Kurir, Telefon: +46 (0) 31 27 27 27 Om du planerar att hyra bil finns det flera företag som Avis, Budget, Enterprise, Europcar, Hertz och Sixt på Göteborg Landvetter Airport.

Adress
Göteborg Landvetter Airport, Landvetter

Lokaltrafik

Det är lätt att ta sig runt i Göteborg och det finns många tillförlitliga valmöjligheter. Det är Västtrafik som ansvarar för kollektivtrafiken i Göteborg och driver bussar, spårvagnar och färjor. När du reser i Göteborg kan du använda samma biljett till spårvagnar, bussar och färjor. Du kan köpa din biljett på alla Västtrafiks försäljningsställen samt kiosker som Pressbyrån och 7-Eleven eller livsmedelsbutikerna. Det går även att köpa biljetter ombord på vissa linjer. På spårvagnarna kan du köpa din biljett ombord med mynt eller kort från biljettmaskinen. När du tar båten (skärgårdsbåtarna i södra skärgården) kan du betala din biljett med kontanter eller kort till personalen ombord. På älvbåtarna kan du betala till däcksman men endast med bankkort. På stadsbussarna kan man dock inte köp några biljetter så se till att ha en biljett innan du går ombord. Om du har en smarttelefon kan du ladda ner gratis Västtrafik To Go app, vilket är ett enkelt sätt att köpa singel-, period- och dagbiljetter. (Tillgänglig för Android och iPhone) Göteborg är en cykelvänlig stad med bra cykelvägar, så varför inte göra som många göteborgare gör, ta cykeln.

Adress
Nils Ericson Terminal, Göteborg
Arrival Guides Logo