Destination:

Rhodos

Rhodos

Rhodos, Medelhavets pärla som den brukar kallas, är en internationell ö, en blandning av unik vacker natur, arkeologisk rikedom, fantastiska stränder och ett intensivt nattliv. Det finns något för alla. Ungdomligt och familjvänligt, romantiskt och modernt. Det är därför Rhodos är ett av världens främsta turistmål.

Hitta resa

Rhodos
Reseguiden logo
The Palace of The Grand Master

Palatset och fortet är det mest framträdande i Gamla stan. Det förstördes 1856 och byggdes upp igen 1939. Golven är täckta av antik mosaik och det finns en intressant samling av västerländska möbler från 1500- och 1600-talen.

Adress
Ippoton, Rhodes
Fjärilsdalen

Mer än 600 000 grekiska och utländska turister besöker och beundrar årligen denna unika naturuppvisning. Tusentals fjärilar samlas här från juli till september för att söka svalka och fuktighet. Dalen liggen 26 km från stadens centrum.

Adress
Notio Aigaio, Rhodes
Tamam

Tamam är en mycket imponerande lokal med fantastisk stämning, belägen i Gamla stan. De har stämningsfulla enskilda matsalar, en touch av orientalisk dekor och utsökt grekisk och internationell mat.

Adress
Leontos Georgiou 1, Rhodes
Alexis 4 Seasons

En av öns mest välkända fiskrestauranger, belägen i Gamla stan. Här kan du välja mellan ett stort antal fisk- och skaldjursrätter. Du måste prova den grillade bläckfisken som tillagas i sitt eget bläck.

Adress
33 Aristotelous, Rhodes
Greca Natural Products

På Greca Natural Products hittar du alla naturliga produkter som du har letat efter. Ta hem en liten del av Grekland i väskan med olivolja, oliver, paté, honung i olika smaker, Chios mastix produkter och hemlagad sylt.

Adress
78-80 Socrates,Old Town, Rhodes
Market - Laiki

Varje onsdag och lördag är du välkommen att besöka den här gatumarknaden. Här hittar du solkysst frukt och grönsaker och många andra typiska läckra grekiska godsaker.

Adress
Taxiarxhis cemetery, Rhodes

Rhodes Internationella Flygplats

Rhodos internationella flygplats Diagoras ligger 16 km från stadens centrum, nära byn Paradissi. Du kan ta en lokalbuss in till staden. Den sista bussen avgår från flygplatsen kl. 23.30. Det går även bra att ta taxi, kostnaden beror på när du åker, hur mycket trafik det är och hur mycket bagage du har.

Adress
Diagoras, Rhodes

Kollektivtrafik

Rhodos har ett mycket väletablerat bussnätverk som förbinder alla byar med staden vilket gör att du inte behöver hyra bil. En motorcykel är i så fall snabbare och bättre.