Gå till innehåll

Flyget ökar tillgängligheten till och från Gotland

2013-08-30, kl. 14:26

Under hösten är tillgängligheten till och från Gotland bättre än på många år. Totalt finns upp till 40 avgångar till och från ön dagligen. Den stora ökningen sker till och från Arlanda där kapaciteten mer än fördubblats sedan förra året tack vare Nexjets och Gotlandsflygs satsningar.

Nytt för hösten är att det från och med 14 september går två avgångar till Arlanda på lördagar.

-  Tack vare flygbolagens satsningar att öka trafiken till och från Gotland gör vi vår ö än mer tillgänglig för alla, vilket i sin tur kan bidra till ökad inflyttning. Det är en fantastiskt utveckling för boende, näringslivet och besöksnäringen. Att tillgången på platser ökar bidrar till Gotlands attraktivitet, säger Gunnar Jonasson flygplatschef Visby Airport.

Förutom Arlanda och Bromma kan man även flyga direkt till Göteborg, Ängelholm och Malmö från Visby Airport. Dessutom har antalet charteravgångar ökat, att flyga direkt till sol och värme har blivit allt  mer populärt bland gotlänningar.

- Under hösten har vi uppemot 20 avgångar till de attraktiva Medelhavsdestinationerna Kroatien, Turkiet, Kreta och Mallorca. Vi har även utökat antalet parkeringsplatser på korttidsparkeringen som är gratis för dem som hämtar eller lämnar eller som bara vill äta lunch på flygrestaurangen, avslutar Gunnar Jonasson.