Gå till innehåll

BRA lanserar två nya utrikeslinjer på Visby Airport

2023-04-20, kl. 13:01

Med start i juli förstärker BRA närvaron på Visby Airport med två nya direktlinjer till Oslo och Århus. Linjerna kommer att trafikeras två gånger i veckan fram till 13 augusti och är ett välkommet tillskott till den övriga trafiken.

− Det känns väldigt roligt att BRA startar två nya utrikeslinjer som skapar möjligheter för nya besökare att uppleva vår fantastiska ö − både Norge och Danmark är viktiga målgrupper för Gotland. Sett ur gotlänningarnas perspektiv blir det nu dessutom smidigt att besöka både Norge och Danmark i sommar, säger Gunnar Jonasson, flygplatschef, Visby Airport.      

Direktlinjen mellan Visby och Oslo flygs torsdagar och söndagar mellan 6 juli och 13 augusti och Visby−Århus måndagar och fredagar 3 juli till 11 augusti. Båda sträckorna trafikeras med det bränsleeffektiva och klimatsmarta regionalflygplanet ATR 72−600 med plats för 72 passagerare. I och med det nya linjerna befäster BRA sin position på Visby Airport där de totalt kommer att flyga till sju olika destinationer.

Utöver BRA:s direktlinjer till Göteborg, Malmö, Norrköping, Ängelholm/Helsingborg och nu även Oslo och Århus så kan Visby Airports resenärer flyga till Stockholm (Arlanda och Bromma) och Helsingfors i sommar. Dessutom finns charteravgångar till både Grekland och Spanien. Här kan du se mer information om aktuell trafik på Visby Airport.