På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Incheckning

För att få tillträde till flygplanet måste du som resenär vara incheckad och ha ett boardingkort även om du endast reser med handbagage. På flygplatsen kan du checka in vid en incheckningsdisk eller i en incheckningsautomat.

Du måste också vara beredd på att legitimera dig, så ta med id-kort eller pass. Läs mer om incheckning här och om de nya tiderna för incheckning på Luleå Airport. 

Incheckning

Nya tider för reguljär incheckning

Observera att incheckningen för samtliga inrikesflyg numera stänger 30 minuter innan flygets avgång. Gaten stänger 15 minuter innan avgång. Om du reser utrikes stänger incheckningen 45 minuter innan avgång.

Incheckning charter

Vänligen kontakta arrangören för information om när du senast måste checka in på avresedagen. Vill du checka in i förväg? Läs mer på länken.

Charter - checka in i förväg

Incheckningsautomater på Luleå Airport

Swedavia har egna vita incheckningsautomater i avgångshallen du checkar själv in och sköter sedan bagagemärkning och inlämning av bagage. Boardingkort och bagagetagg skrivs ut när du drar ditt betalkort eller anger din bokningsreferens. När du har fäst bagagetaggen på väskan går du till Self Service Bagdrop och lämnar ditt bagage. Glöm inte att spara ditt bagagekvitto. Dessa lösningar är snabba, smidiga och enkla att använda!

Läs mer om Self Service Bagdrop.

Idag kan du använda dessa tjänster när du reser med:

  • SAS
  • Norwegian
  • Finnair

Passagerarens rättigheter

Passageraren har enligt EG-förordning 14.1 rätt till kompensation om flygningen ställs in eller försenas med minst två timmar. Vid incheckningsdisken och i gaten vid utgången till flygplanet finns information om detta.

I Konsumentverkets reseguide beskrivs vilka rättigheter du har som resenär före, under och efter din resa. Här finns information om vad som gäller för flyg-, tåg- buss-, båt-, taxi- och för paketresor:

Konsumentverkets webbplats (nytt fönster)

På respektive flygbolags webbplats hittar du också information om dina rättigheter som passagerare.