Gå till innehåll

Läkare Utan Gränser ställer ut på Luleå Airport: We Can All Contribute

2017-06-13, kl. 14:31

I dag invigs en utställning på Luleå Airport som belyser Läkare Utan Gränsers hiv-arbete i Sydafrika. Bakom utställningen står bröderna Christian och Carl-Johan Brandt och deras bok Face the Reality. Tillsammans har bröderna startat rörelsen We Can All Contribute och med den vill de visa på allas förmåga att kunna bidra till en bättre värld. Utställningen är en hyllning till livet – men också ett minne till alla de som förlorat kampen mot hiv.

Invigning av Läkare Utan Gränsers utställning  We Can All Contribute

2011 startade Läkare Utan Gränser projektet "Bending the Curves" (fritt översatt "bryta trenden") i KwaZulu-Natalprovinsen i Sydafrika. Projektet går ut på att pröva flera innovativa metoder för prevention av hiv, och att samtidigt öka tillgången till testning och behandling. Syftet är inte bara att få människor att överleva och få en chans till normala liv, utan också att ha en inverkan på själva epidemin.

2015 besökte de svenska fotograferna Christian och Carl-Johan Brandt Läkare Utan Gränsers projekt för att ta bilder till fotoboken "Face The Reality". Nu kommer ett urval av deras bilder att visas i fotoutställningen "We can all contribute" på Luleå Airport. Utställningen är en hyllning till livet – men också ett minne till alla de som förlorat kampen mot hiv. Förutom att medvetandegöra projektet Bending the Curves för omvärlden har alla intäkter från boken skänkts till Läkare Utan Gränser.

- Swedavia har ett pågående nära samarbete med Läkare Utan Gränser. Därför känns det mycket bra att vår flygplats nu blir en arena för att lyfta det viktiga arbete som Läkare Utan Gränser utför i världen, samtidigt som utställningens bilder visar på hopp. Det är en fin kombination som vi vill att våra resenärer ska få ta del av, säger Ann-Christin Viklund, flygstationschef på Luleå Airport.

Utställningen är finansierad av Svenska PostkodLotteriet och producerad av Firewater.

Läs mer om utställningen här.

På bilden ser vi Ann-Cristin Viklund, flygstationschef Luleå Airport och fotograf Carl-Johan Brandt.