Gå till innehåll

Insamlingar på Swedavias flygplatser ger miljoner till Röda Korset

2017-06-02, kl. 11:05

Över 2,4 miljoner kronor samlades under 2016 in på Swedavias flygplatser. Pengarna som samlats in går till Röda Korsets verksamhet för att hjälpa människor i utsatta situationer.

Swedavia och Röda Korset har under tio år haft ett nära samarbete för att samla ihop pengar till de mest behövande. På ett flertal av Swedavias flygplatser är det möjligt för resenärer och medarbetare att lämna in pengar, i både svensk och utländsk valuta, i särskilda insamlingskärl. Insamlingskärlen finns på fem av Swedavias flygplatser; Stockholm Arlanda Airport, Göteborg Landvetter Airport, Malmö Airport, Bromma Stockholm Airport och Åre Östersund Airport.

Swedaviaskänker också kvarglömda föremål på flygplatserna efter tre månader till Röda Korset för försäljning.

- Vårt samarbete med Röda Korset är viktigt för Swedavia. Vi vill rikta ett stort tack till både resenärer och medarbetare som bidrar till att hjälpa människor som befinner sig i utsatta situationer, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef på Swedavia.

Swedavias vd Jonas Abrahamsson mottog idag ett diplom av Röda Korsets generalsekreterare Anders Danielsson för att visa på Swedavias engagemang.

-Vi har idag en situation där över 100 miljoner människor runt om i världen behöver humanitärt stöd, det vill säga allt från skydd i krig till mat för att överleva. Swedavias insatser är viktiga eftersom de hjälper oss att nå fler utsatta människor, säger Röda Korsets generalsekreterare Anders Danielsson.

För att visa tacksamhet för Swedavias medarbetares stora engagemang arrangerades en tävling under våren där två medarbetare fick möjligheten att åka på en studieresa med Röda Korset. Syftet med resorna var för att att kunna se hur pengarna som samlas in kommer till användning, öka kunskap om organisationernas arbete och rapportera tillbaka till kollegorna.