Gå till innehåll

Utställningen ”Sekelskiftesessor” invigs på Ronneby Airport

2019-05-08, kl. 09:00

I dag invigs fotoutställningen ”Sekelskiftesessor” på Ronneby Airport. Fotografen heter Sofie Andersson som sedan barndomen i Ronneby har varit fascinerad av Ronnebys glansperiod. Stadens vackra trävillor och den vida kända Brunnskällan är några av motiven i utställningen som kommer att visas i flygplatsens ankomsthall fram till slutet av augusti 2019.

- Vi fortsätter på temat att erbjuda lokala konstnärer en möjlighet att visa upp sig och sina verk genom vår utställningsvägg på Ronneby Airport. Vi är glada att få välkomna Sofie Andersson till oss som är en spännande fotograf och som genom sitt fotograferande har lyckats fånga en gyllene epok i Ronnebys kulturhistoria, säger Arri Kallonen, flygstationschef på Ronneby Airport.

- Iden till denna utställning kom i samband med min fascination för Ronnebys glansperiod. På den tiden fanns det många kvinnliga fotografer i Ronneby som förevigade de förmögnas vistelse med ett porträtt. Min utställning Sekelskiftessessor är en hyllning till dessa kvinnor där jag vill belysa deras arbete och passion för konstnärsskapet , säger fotograf Sofie Andersson.

Utställningen ”Sekelskiftessessor” möter alla resenärer i ankomsthallen på Ronneby Airport. Den pågår fram till slutet av augusti 2019.

För mer information, kontakta Swedavias pressjour på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se