Destination:

Blekinge

Lokal
temperatur

Lokal
tid

03:01

Blekinge

Spendera dina lediga dagar i Blekinge och bli som pånyttfödd. Bege dig ut i den outforskade och vackert skiftande naturen. Upptäck de glittrande sjöarna, skärgården och de vita sandstränderna. Lär känna det kulturarv som nu förändrat hela Sveriges historia. För bara något år sedan bärgades ett skeppsvrak, en guldskatt grävdes upp och nu är berättelserna från förr justerade.

Hitta resa

Blekinge
Reseguiden logo
En kulturskatt
Bergslagen, Ronneby

Ronneby har en vacker Brunnspark men också en kulturskatt - Bergslagen. Det är en genuin stadsdel med bebyggelse och gatustruktur som härstammar från medeltiden. Här kan du strosa i kulturhistoriska miljöer längs smala vindlande gränder bakom Heliga Kors kyrka med sin stora samling renässanskonst. Dessutom finns det ett hembygdsmuseum och konstutställningar på Ronneby Kulturcentrum i området.

Karlshamns Badhus
Kallbadhuset, Karlsham

Karlshamns Kallbadhus är beläget i det natursköna Väggaområdet med dess härliga strandpromenad längs vattnet. Själva byggnaden är en upplevelse för både kropp och själ, ritad av White arkitekter, och för tankarna till ett flygande tefat som svävar över vattnet. Här kan du bada i havet året runt, sitta i bastun och bara njuta av vyn över skärgården på solterassen. Ett badhus för alla sinnen!

&Vin
Pirgatan, Karlshamn

Alldeles intill havet med en enastående utsikt äter du god mat och dricker fantastiskt vin. Här på &Vin i Karlshamn kan man tydligt känna kärleken till Italien men på vinlistan finns det viner från hela världen. Medelhavsinspirerade rätter lagade av goda råvaror och mycket kärlek.

Restaurang Visenten & Havsörnen
Guöviksvägen 353, Karlshamn

På gården i Möjligheternas hus finns restaurang Visenten, som av välrenommerade White Guide hamnat i deras god klass sedan 2015. Här är inriktningen svensk, vällagad mat från grunden, med råvaror från gården och intilliggande gårdar. Men även det bästa av vad Sverige har att erbjuda i sin helhet, och en och annan internationell delikatess. Restaurangen har plats för stora och små sällskap och är anpassad för både den lilla och stora gourmanden. Här står den genuint vällagade maten i fokus. Restaurang Havsörnen En smakupplevelse för alla sinnen I Säteriets restaurang Havsörnen arbetar vi helt och hållet utifrån det sunda förnuftet, vad naturens skafferi har att erbjuda under gällande säsong. Vi använder i sin helhet de råvaror som gården, skogen, sjöarna, havet och trädgården har att erbjuda och vi arbetar med noga utvalda personer, så som gårdens viltmästare, trädgårdsmästare samt våra lokala fiskare. Men även det bästa i råvaruväg, från det lokala området och en och annan långväga, för att få till det allra bästa. I restaurang Havsörnen serveras genuin vällagad gourmetmat med det där lilla extra. Restaurangen är anpassad för mindre sällskap med höga förväntningar kring upplevelser av både mat och dryck. Här är det oväntade en förväntning.

Kulturcentrum Ronneby konsthall
Kallingevägen 3 372 30 Ronneby

Besök en av Kulturcentrum Ronnebys utställningar, perfekt för den konstintresserade! Med en utställningsyta på sammanlagt 1500 kvm är Kulturcentrums konsthall en av södra Sveriges största. Konsthallen används också för konserter, teaterföreställningar och andra kulturarrangemang. Efter att Kockums emaljerverk lades ned i slutet av 1970-talet förvandlades den gamla lagerlokalen till ett Kulturcentrum. Efter ett tiotal år stod en av södra Sveriges största konsthallar färdig.

Ebbamåla Bruk

Ebbamåla Bruk utanför Kyrkhult berättar den spännande historien om den industriella revolutionen i Sverige. Det handlar om entreprenörerna, arbetarna, uppfinnarna, ingenjörerna och om samspelet mellan människor och maskiner i en intakt verkstadsindustri från 1850 till 1950.

Sök, boka och inspireras

Omvägar, sidospår och anledningar att göra helt nya planer - allt du behöver veta inför och under ditt besök finns på webben - samlat och sökbart. På visitblekinge.se är som ett digitalt buffébord med allt det som Blekinge har att erjuda och ger dig hela länet på skärmen till din dator, surplatta och telefon. Klick, klick... klart! Det är smidigt att boka via sajten, du klickar fyller i de digitala formulären och får bekräftelsen via e-post. Välkommen att boka boende, resor och upplevelser av alla sorter, köpa förmånskort, hyra fordon med mera.

Tåg

Öresundstrafiken har 17 avgångar per dag mellan Köpenhamn/Malmö och Blekinge. Tågen stannar i Sölvesborg, Mörrum, Karlshamn, Ronneby och Karlskrona. Till Sölvesborg tar det bara 2 timmar! SJ och Krösatågen tar dig till Blekinge från övriga delar av Sverige.

Arrival Guides Logo