Destinationer

Här hittar du information om vilka destinationer du kan flyga till. Vi vill göra dig uppmärksam på att ett flertal länder har infört olika åtgärder för att begränsa smittspridning i landet som kan få konsekvenser för dig som resenär.

UD avråder inte från resor inom EU/EES/Schengen, Albanien, Armenien, Azerbajdzjan, Bosnien och Hercegovina, Brunei, Hongkong, Israel, Japan, Jordanien, Kanada, Kosovo, Libanon, Macao, Moldavien, Montenegro, Nordmakedonien,  Nya Zeeland, Qatar, Saudiarabien, Serbien, Singapore, Storbritannien, Sydkorea, Taiwan, Ukraina och USA.

För alla andra länder avråder UD från icke-nödvändiga resor.

För information om vad som gäller för din resa – besök UD:s webbplats eller appen UD Resklar. 

På grund av olika länders snabbt förändrade restriktioner kan det finnas avvikelser i informationen på den här sidan och Swedavia avsäger sig ansvar för eventuella felaktigheter.

Utrikesdestinationer utan reseavrådan men med eventuella restriktioner

UD har hävt reseavrådan till dessa länder men det kan förekomma inreseförbud eller någon annan restriktion i landet eller lokalt på destinationen. Ett flertal länder har infört olika åtgärder för att begränsa smittspridning som får konsekvenser för resenärer såsom in- och utreseförbud, förbud att resa inom landet, krav på karantän eller uppvisande av negativt covid-19-test vid inresa, utegångsförbud och munskyddskrav.