Gå till innehåll

Fler än 197 000 resenärer på Bromma i april

2014-05-09, kl. 10:30

Under april flög drygt 197 000 resenärer till eller från Bromma Stockholm Airport. Det är en minskning med 2 procent jämfört med motsvarande månad 2013. Inrikesresandet minskade med 3 procent till drygt 174 000 resenärer medan utrikesresandet ökade med 4 procent till nära 23 000 resenärer.Denna månad ser vi en mindre nedgång på cirka 5 000 resenärer på inrikessidan som till stor del beror på att påsken i år låg i april (förra året låg den i mars), vilket har viss påverkan på antalet affärsresenärer som reser i arbetet, säger Peder Grunditz, flygplatsdirektör Bromma Stockholm Airport.

– Vi ser också att april var en månad då fler utrikesresenärer valde att resa till eller från Bryssel respektive Helsingsfors - med Stockholms cityflygplats, Bromma Stockholm Airport, som knutpunkt, säger Peder Grunditz.

Antalet landningar i linjefart i mars var cirka 1 900, en minskning med 7 procent, jämfört med samma månad föregående år.

För ytterligare information, kontakta Ulrika Fager, kommunikationschef Bromma Stockholm Airport, tel: 0708-91 68 25.

Från Bromma Stockholm Airport kan du resa både inrikes och utrikes. Vi har avgångar till Ronneby, Århus, Helsingfors, Växjö, Bryssel, Trollhättan, Östersund, Visby, Kalmar, Ängelholm, Halmstad, Göteborg, Malmö, Umeå och Sundsvall. Flygbolag som trafikerar Bromma är Blekingeflyg, British Airways/Sunair, Finnair, Flybe, Flysmåland, Brussels Airlines, Flyglinjen, Golden Air, Gotlandsflyg, Kalmarflyg, Kullaflyg, Malmö Aviation och Sundvallsflyg.