Gå till innehåll

Nu kan du åka Tvärbanan till Bromma Stockholm Airport

2013-10-28, kl. 14:16

Från och med i dag kommer Stockholms cityflygplats ännu närmre. Nu kan du åka med den nyöppnade Solnagrenen av Tvärbanan nästan hela vägen fram. Från hållplatsen på Karlsbodavägen är det mindre än en kilometer att gå till terminalen.

Från och med i dag kommer Stockholms cityflygplats Bromma Stockholm Airport ännu närmre. Nu kan du  åka med den nyöppnade Solnagrenen av Tvärbanan nästan hela vägen fram. Från hållplatsen på Karlsbodavägen är det mindre än en kilometer att gå till terminalen.

­– Vi är oerhört glada över att det nu blir ännu enklare att åka kollektivt till oss. Tvärbanan står för ett hållbart och modernt sätt att resa mellan Bromma och staden, säger Olle Sundin, flygplatschef Bromma Stockholm Airport.

Hållbarhet är av största betydelse och en självklar del i arbetet för Bromma och för hela Swedavia - den flygplatskoncern i världen som, enligt internationell standard, kommit längst i arbetet med att utveckla klimatsmarta flygplatser.

– Det händer mycket positivt nu kring de hållbara resvägarna  till och från Bromma Stockholm Airport. Det här är ett första steg, och ännu bättre blir det när Kistagrenen öppnar lite längre fram – då kommer resenärerna kunna kliva av bara några meter från terminalen, säger Olle Sundin.

Tvärbanan mellan Alvik och Solna kommer inledningsvis att avgå var 15 minut och tiderna hittar du från och med i dag på SL:s reseplanerare.

För mer information kontakta:
Ulrika Fager, Kommunikationschef, ulrika.fager@swedavia.se, 0708-91 68 25