Gå till innehåll

Premiär för Brommas bokbytarhörna

2014-03-12, kl. 15:22

Idag, 12 mars, har Bromma Stockholm Airports book swap corner premiär i flygplatsens gate. Tanken med den nyöppnade bokbytarhörnan är att erbjuda en mötesplats för läsintresserade resenärer som reser till eller från flygplatsen.

Idag har Bromma Stockholm Airports book swap corner premiär i flygplatsens gate. Tanken med den nyöppnade bokbytarhörnan är att erbjuda en mötesplats för läsintresserade resenärer som reser till eller från flygplatsen.

Brommas book swap corner finns beläget i gateområdet intill flygplatsens så kallade cosy corner, och består av ett litet hyllsystem som är gjort av gamla lådor med ett antal begagnade böcker i.

– I vår book swap corner kan man låna en bok att läsa på plats och man kan även byta till sig en bok som man tar med sig från flygplatsen genom att lämna kvar en egen bok. Förhoppningen med vår book swap är att skapa en trevlig atmosfär, bjuda på en avkopplande läsupplevelse och ge möjligheten att byta till sig lite ”ny” lektyr, säger Nina Sandler, försäljningschef Bromma Stockholm Airport.

– Det finns också ett hållbarhetsperspektiv kring vår bokbytarhörna. Vi tycker om tanken att återanvända böcker som redan finns och sätta dem i cirkulation, så att fler får möjlighet att ta del av olika böcker. För oss är det viktigt att jobba på olika sätt med vår atmosfär och resenärsupplevelse. Vi vill att man ska trivas på vår flygplats och se fram emot att komma hit, säger Nina Sandler.

Brommas book swap corner kommer troligtvis att finnas kvar som ett permanent inslag i den befintliga flygplatsmiljön.

I första hand kommer bokbytarhörnan att bestå av kvarglömda böcker som blivit kvar efter deadline för uthämtning från flygplatsens hittegodsavdelning, men även andra böcker kommer att cirkulera i flygplatsens book swap corner.

För ytterligare information, kontakta Ulrika Fager, kommunikationschef Bromma Stockholm Airport, 0708-91 68 25.

Från Bromma Stockholm Airport kan du resa både inrikes och utrikes. Vi har avgångar till Ronneby, Århus, Helsingfors, Tallinn, Växjö, Bryssel, Trollhättan, Östersund, Visby, Kalmar, Ängelholm, Halmstad, Göteborg, Malmö, Umeå och Sundsvall. Flygbolag som trafikerar Bromma är Blekingeflyg, British Airways/Sunair, Finnair, Flybe, Flysmåland, Brussels Airlines, Flyglinjen, Golden Air, Gotlandsflyg, Kalmarflyg, Kullaflyg, Malmö Aviation och Sundvallsflyg.