Gå till innehåll

Resandet fortsätter öka på Bromma Stockholm Airport

2014-03-10, kl. 09:30

Antalet resenärer på Bromma Stockholm Airport ökade med åtta procent i februari. Ökningen var lika stor inrikes som utrikes jämfört med samma period föregående år.

Antalet resenärer på Bromma Stockholm Airport ökade med åtta procent i februari. Ökningen var lika stor inrikes som utrikes jämfört med samma period föregående år.

Resenärerna fortsätter att bli fler på Bromma. Under februari flög cirka 181 400 resenärer till eller från flygplatsen, en ökning med åtta procent jämfört med samma månad föregående år.
Antalet inrikesresenärer var cirka 160 200 och antalet utrikesresenärer uppgick till cirka 21 100.

– Vi ser en fortsatt mycket god tillströmning av resenärer som vill resa både inrikes och utrikes till och från Bromma, Stockholms cityflygplats, sedan i somras, säger Peder Grunditz, flygplatsdirektör Bromma Stockholm Airport.

– När vi utvecklar flygplatsen för framtiden, så gör vi det stegvis, för att vi fortsatt ska kunna erbjuda våra resenärer en smidig och effektiv cityflygplats och en trevlig resenärsupplevelse. För oss är det viktigt att behålla våra snabba flöden och att använda våra ytor på bästa möjliga sätt för våra resenärer. I vår öppnar vi bland annat ett nytt restaurangkoncept och utökar antalet sittytor i terminalen, säger Peder Grunditz.

Antalet landningar i linjefart under februari var cirka 1 800, vilket innebär ett oförändrat resultat jämfört med samma period föregående år.

För ytterligare information, kontakta Ulrika Fager, kommunikationschef Bromma Stockholm Airport, 0708-91 68 25.

Från Bromma Stockholm Airport kan du resa både inrikes och utrikes. Vi har avgångar till Ronneby, Århus, Helsingfors, Tallinn, Växjö, Bryssel, Trollhättan, Östersund, Visby, Kalmar, Ängelholm, Halmstad, Göteborg, Malmö, Umeå och Sundsvall. Flygbolag som trafikerar Bromma är Blekingeflyg, British Airways/Sunair, Finnair, Flybe, Flysmåland, Brussels Airlines, Flyglinjen, Golden Air, Gotlandsflyg, Kalmarflyg, Kullaflyg, Malmö Aviation och Sundvallsflyg.