Gå till innehåll

Reseinspiration i mobilen från Swedavia

2013-11-14, kl. 13:00

Nu lanserar Swedavia The Local’s Guide. Det är en mobiltjänst som i realtid samlar in vad som instagrammas från en världsstad och låter dig skapa en egen inspirationsguide. Så istället för att få höra om samma svenskrestauranger i New York, eller läsa vad andra turister skriver på betygsajter, får du en riktig inblick i stadens liv från ”locals” som delar med sig av sina vardagsliv.

Det vanligaste sättet att få koll inför en cityresa är att fråga vänner eller att scanna av nätet. Vilket har sina fördelar, men man kommer knappast en stad in på livet. 

Nu lanserar Swedavia The Local’s Guide. Det är en mobiltjänst som i realtid samlar in vad som instagrammas från en världsstad och låter dig skapa en egen inspirationsguide utifrån bilderna. Så istället för att ännu en gång få höra om samma svenskrestauranger i New York, eller läsa vad andra turister skriver på betygsajter, får du en riktig inblick i stadens liv från ”locals” som delar med sig av sina vardagsliv. Sedan laddar du bara ner dina favoriter som en PDF-guide så slipper du roaming-avgifterna utomlands.

- Flygplatsen är en inspirerande plats och för de flesta börjar resan redan här . Nu kan man på ett enkelt sätt ta del av det allra senaste från den plats man ska resa till så sent som när man sitter i gaten. The Local´s Guide är framtagen som en mobiltjänst så att man enkelt kan skapa en realtidsguide och få inspiration inför resan oavsett var man befinner sig, säger Michael Persson Gripkow, marknadsdirektör på Swedavia.

The Local’s Guide lanseras även med hjälp av interaktiva installationer vid utvalda gater på Stockholm Arlanda Airport och Göteborg Landvetter Airport.

Gå till The Local’s Guide via någon av Swedavias flygplatser eller direkt via www.thelocalsguide.se:

www.arlandaairport.se/localsguide 
www.brommaairport.se/localsguide 
www.landvetterairport.se/localsguide 
www.malmoairport.se/localsguide 
www.kirunaairport.se/localsguide 
www.luleaairport.se/localsguide 
www.umeaairport.se/localsguide 
www.visbyairport.se/localsguide 
www.ostersundairport.se/localsguide 
www.ronnebyairport.se/localsguide