Gå till innehåll

Resenärsrekord i oktober på Bromma Stockholm Airport

2014-11-07, kl. 10:45

Fler än 244 000 resenärer flög till eller från Bromma Stockholm Airport under oktober. Det är en ökning med tre procent jämfört med samma månad föregående år och ett nytt resenärsrekord för en enskild månad för flygplatsen.

Fler än 244 000 resenärer flög till eller från Bromma Stockholm Airport under oktober. Det är en ökning med tre procent jämfört med samma månad föregående år och ett nytt resenärsrekord för en enskild månad för flygplatsen.

Inrikestrafiken ökade med fyra procent medan utrikestrafiken minskade med två procent under denna månad.

- Allt fler upptäcker Brommas fördelar som smidig cityflygplats och resenärerna har fortsatt att strömma till flygplatsen under året. Sommarens positiva trafikutveckling har fortsatt även under hösten och i oktober når vi ett nytt rekordresultat. Aldrig tidigare har vi haft så många resenärer samtidigt under en månad på flygplatsen, säger Peder Grunditz, flygplatsdirektör Bromma Stockholm Airport.

- Samtidigt som vi sätter ett nytt passagerarrekord denna månad är det mycket roligt att se att tre av fyra av våra resenärer ger flygplatsen toppbetyg i den senaste kundundersökningen, vilket vi är mycket stolta och glada för, säger Peder Grunditz.

Antalet landningar i linjefart ökade med sex procent till cirka 2 400 i oktober jämfört med samma månad förra året.

Under 2014 har inrikesutbudet utökats till Göteborg, Malmö, Umeå och Östersund. På utrikessidan har en ny linje öppnat till och från Tallinn och Bromma och i januari nästa år öppnar ännu en ny utrikeslinje, denna gång mellan Vilnius och Bromma.  

För ytterligare information, kontakta:
Ulrika Fager, kommunikationschef, Bromma Stockholm Airport, tel. 0708-91 68 25