Gå till innehåll

Tre nya utrikeslinjer startar från Bromma

2019-10-09, kl. 13:50

BRA storsatsar på utrikestrafik och öppnar tre nya direktlinjer från Bromma Stockholm Airport. Destinationerna är Oslo-Torp, Riga och Tallinn. Trafiken startar i mars 2020 och detta är första gången som klimatkompenserat reguljärflyg för alla passagerare trafikerar Norge och Baltikum.

BRA storsatsar på utrikestrafik och öppnar tre nya direktlinjer från Bromma Stockholm Airport. Destinationerna är Oslo Torp, Riga och Tallinn. Trafiken startar i mars 2020 och detta är första gången som klimatkompenserat reguljärflyg för alla passagerare trafikerar Norge och Baltikum.

Inför sommaren storsatsar BRA på utrikestrafik från Stockholm. Flygbolaget öppnar totalt tre nya direktlinjer från Bromma Stockholm Airport till Oslo Torp, Riga och Tallinn. Trafiken startar i mars 2020 och kommer att linjerna kommer att flygas med BRAs nya klimateffektiva flygplan ATR 72–600.

- Vi välkomnar utlandssatsningen som BRA gör på Bromma eftersom vi ser en större efterfrågan bland affärsresenärer på mer hållbart flyg och smidiga direktlinjer. Den nya linjen till Oslo Torp ger även fler svenska besökare möjlighet att uppleva närliggande Sandefjord med sin vackra natur och rika historia, säger Mona Glans, flygplatsdirektör på Bromma Stockholm Airport.

Flygningarna till Oslo Torp sker i samarbete med Widerøe och tillsammans flyger bolagen upp till tre dagliga avgångar. Flygplatsen är Norges tredje största flygplats och är en knutpunkt för Widerøe i södra Norge. Från Oslo Torp kommer svenska resenärer enkelt att kunna resa vidare till Bergen, Stavanger och Trondheim, dit Widerøe flyger 4-6 gånger om dagen.

Resenärerna erbjuds klimatkompenserat, bokningsbart biobränsle vid biljettköp och resor med bränsleeffektiva turbopropellerflyg. De fossila utsläppen är alltid klimatkompenserade för alla passagerare som reser med BRA. Detta innebär att det är första gången som klimatkompenserat reguljärflyg för alla trafikerar Norge och Baltikum.

Swedavia bedriver sedan många år ett ambitiöst hållbarhetsarbete. Samtliga av Swedavias tio flygplatser ska år 2020 ha noll fossila koldioxidutsläpp från egen verksamhet. Swedavia arbetar också aktivt för att främja övergången till biobränsle och har som mål att fem procent av allt bränsle som tankas på svenska flygplatser ska vara fossilfritt 2025.

För mer information, kontakta Swedavias pressjour på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se