Gå till innehåll

Flyg direkt till svenska fjällen i vinter

2019-05-22, kl. 12:47

Med start i december börjar flygbolaget BRA flyga direkt till fjällen och till den nya flygplatsen Scandinavian Mountains Airport i Sälen.

En skidåkare åker utför i snölandskap

Nu blir det enklare och smidigare att flyga till fjällen tack vare den nya direktlinjen till Sälen Trysil. I anslutning till alla flygankomster och avgångar i Sälen finns busstransport med korta restider med Sälenbuss, som bokas separat. Följande skidorter nås smidigt: Hundfjället på 10 min, Tandådalen på 15 min, Högfjället på 20 min, Lindvallen på 25 min, Trysil på 40 min, Stöten på 18 min och Kläppen på 45 min.

Från Bromma Stockholm Airport avgår det första flyget den 22 december och flygningar är planerade fram till slutet av mars. Avgångar sker på torsdagar kl 11.20 och söndagar kl 17.45. Från Sälen Trysil går flyget kl 12.50 på torsdagar och 15.50 på söndagar. Flygtid är 1 tim 05 min.

Merparten av flygningarna kommer att genomföras med BRA:s moderna och klimateffektiva propellerflygplan från ATR. Alla utsläpp från BRA klimatkompenseras alltid av flygbolaget utan extra kostnad. De som önskar kan dessutom välja att boka BRA Miljö Class som inkluderar fossilfritt biobränsle.