Gå till innehåll

Nya direktlinjer till Kristianstad och Trollhättan

2022-02-18, kl. 11:29

De nyetablerade regionala flygbolagen Skåneflyg och Västflyg utökar linjenätverket inom Sverige från Bromma Stockholm Airport och lanserar direktlinjer till Kristianstad och Trollhättan. Från slutet av mars kommer båda rutterna återigen att trafikeras från Bromma.

Bromma Avgangshall

Under senare delen av 2020 startades Skåneflyg av fyra entreprenörer med lokalanknytning till bygden kring Kristianstad och Österlen. Nu återstartar de reguljärtrafik mellan huvudstaden och östra Skåne.

- Vi hälsar Skåneflyg och Västflyg varmt välkomna till Bromma. Vi är naturligtvis glada över att tillgängligheten återigen stärks mellan regionerna och att flygbolagen ser möjligheter på marknaden och vågar satsa. I slutet av mars återstartar också direkttrafik till Helsingfors från Bromma. När nu restriktionerna lättar och efterfrågan ökar så bäddar det för ett ökat resande och det stärkta linjeutbudet blir ett positivt tillskott, säger Gunnar Boijsen, flygplatschef på Bromma Stockholm Airport.

Med start den 28 mars trafikerar Skåneflyg Bromma Stockholm Airport (BMA) – Kristianstad Österlen Airport (KID) med dagliga avgångar måndag – fredag och söndag. Flygplanet som kommer trafikera sträckan är en SAAB 340 med plats för 33 passagerare. Biljetter finns till försäljning och Skåneflyg erbjuder möjlighet att köpa biobränsle för hela eller delar av resan via Fly Green Fund.

Med start den 28 mars trafikerar Västflyg Bromma Stockholm Airport (BMA) – Trollhättan-Vänersborgs flygplats (THN) med dagliga avgångar måndag – fredag och söndag. Flygplanet som kommer trafikera sträckan är en SAAB 340 med plats för 33 passagerare. Biljetter finns till försäljning och Västflyg erbjuder möjlighet att köpa biobränsle för hela eller delar av resan via Fly Green Fund.