Gå till innehåll

Tre nya utrikeslinjer från Bromma

2019-10-09, kl. 14:33

Flygbolaget BRA storsatsar på utrikestrafik och öppnar tre nya direktlinjer från Bromma Stockholm Airport. Destinationerna är Oslo Torp, Riga och Tallinn. Trafiken startar i mars 2020 och detta är första gången som klimatkompenserat reguljärflyg för alla passagerare trafikerar Norge och Baltikum.

Vy över Tallinn

Inför sommaren storsatsar BRA på utrikestrafik från Stockholm. Flygbolaget öppnar totalt tre nya direktlinjer från Bromma Stockholm Airport till Oslo Torp, Riga och Tallinn. Trafiken startar i mars 2020 och kommer att flygas med BRA:s nya klimateffektiva flygplan ATR 72–600.

– Vi välkomnar utlandssatsningen som BRA gör på Bromma eftersom vi ser en större efterfrågan bland affärsresenärer på mer hållbart flyg och smidiga direktlinjer. Den nya linjen till Oslo Torp ger även fler svenska besökare möjlighet att uppleva närliggande Sandefjord med sin vackra natur och rika historia, säger Mona Glans, flygplatsdirektör på Bromma Stockholm Airport.

Flygningarna till Oslo Torp sker i samarbete med Widerøe och tillsammans flyger bolagen upp till tre dagliga avgångar. Flygplatsen är Norges tredje största flygplats och är en knutpunkt för Widerøe i södra Norge. Från Oslo Torp kommer svenska resenärer enkelt att kunna resa vidare till Bergen, Stavanger och Trondheim, dit Widerøe flyger 4–6 gånger om dagen.

Resenärerna erbjuds klimatkompenserat, bokningsbart biobränsle vid biljettköp och resor med bränsleeffektiva turbopropellerflyg. De fossila utsläppen är alltid klimatkompenserade för alla passagerare som reser med BRA. Detta innebär att det är första gången som klimatkompenserat reguljärflyg för alla trafikerar Norge och Baltikum.

Bilden visar en vy över Tallinn.