Destination:

Blekinge

Blekinge

Spendera dina lediga dagar i Blekinge och bli som pånyttfödd. Bege dig ut i den outforskade och vackert skiftande naturen. Upptäck de glittrande sjöarna, skärgården och de vita sandstränderna. Lär känna det kulturarv som nu förändrat hela Sveriges historia. För bara något år sedan bärgades ett skeppsvrak, en guldskatt grävdes upp och nu är berättelserna från förr justerade.

Hitta resa

Blekinge
Reseguiden logo
Eriksberg Vilt & Natur

Vid Eriksbergs entré öppnar sig en värld av upplevelser med allt från vilda djur till gastronomi. En mäktig visent som vädrar i luften. En hjortkalv som sturskt hoppar runt i gräset. Eller ett morgonkaffe med utsikt över savannens betande djur. På Eriksberg möter du det vilda livet. Det är du som är gäst i hjortarnas och havsörnarnas värld, inte tvärtom. Många gäster blir nog förvånade över att det finns konst, utställningar och historiska vandringar på Eriksberg, eller lekpark och café. Bäst kända är Eriksberg för sin mat, fiske- och jaktupplevelser. Den som vill uppleva både skmyning och grynig i parken kan välja mellan vandrarhem eller lyxig vistelse på hotell. Det finns till och med en säkerhetsvilla för internationella toppar som söker ett hide-away.

Adress
Guöviksvägen 353
Kulturcentrum Ronneby konsthall

Besök en av Kulturcentrum Ronnebys utställningar, perfekt för den konstintresserade! Med en utställningsyta på sammanlagt 1500 kvm är Kulturcentrums konsthall en av södra Sveriges största. Konsthallen används också för konserter, teaterföreställningar och andra kulturarrangemang. Efter att Kockums emaljerverk lades ned i slutet av 1970-talet förvandlades den gamla lagerlokalen till ett Kulturcentrum. Efter ett tiotal år stod en av södra Sveriges största konsthallar färdig.

Adress
Kallingevägen 3 372 30 Ronneby
&Vin

Alldeles intill havet med en enastående utsikt äter du god mat och dricker fantastiskt vin. Här på &Vin i Karlshamn kan man tydligt känna kärleken till Italien men på vinlistan finns det viner från hela världen. Medelhavsinspirerade rätter lagade av goda råvaror och mycket kärlek.

Adress
Pirgatan, Karlshamn
Restaurang Visenten & Havsörnen

På gården i Möjligheternas hus finns restaurang Visenten, som av välrenommerade White Guide hamnat i deras god klass sedan 2015. Här är inriktningen svensk, vällagad mat från grunden, med råvaror från gården och intilliggande gårdar. Men även det bästa av vad Sverige har att erbjuda i sin helhet, och en och annan internationell delikatess. Restaurangen har plats för stora och små sällskap och är anpassad för både den lilla och stora gourmanden. Här står den genuint vällagade maten i fokus. Restaurang Havsörnen En smakupplevelse för alla sinnen I Säteriets restaurang Havsörnen arbetar vi helt och hållet utifrån det sunda förnuftet, vad naturens skafferi har att erbjuda under gällande säsong. Vi använder i sin helhet de råvaror som gården, skogen, sjöarna, havet och trädgården har att erbjuda och vi arbetar med noga utvalda personer, så som gårdens viltmästare, trädgårdsmästare samt våra lokala fiskare. Men även det bästa i råvaruväg, från det lokala området och en och annan långväga, för att få till det allra bästa. I restaurang Havsörnen serveras genuin vällagad gourmetmat med det där lilla extra. Restaurangen är anpassad för mindre sällskap med höga förväntningar kring upplevelser av både mat och dryck. Här är det oväntade en förväntning.

Adress
Guöviksvägen 353, Karlshamn
Karlskrona Byggnadsvård & Inredning

Karlskrona Byggnadsvård & Inredning är Blekinges mest välsorterade Byggnadsvårdsbutik, belägen i Karlskrona Lampfabriks butikslokaler från 1899. Förutom ett brett sortiment av linoljefärg, tapeter, beslag, belysning och allt annat som hör traditionell byggnadsvård till, hittar du även ett brett utbud av inredningsdetaljer och presentartiklar. Arbetet sker med så lokala producenter som möjligt – uteslutande från Sverige och Europa. Karlskrona Byggnadsvård & Inredning är beläget i Karlskrona Lampfabriks gamla butikslokal som under 2016 varsamt återställt i sitt ursprungliga skick. Karlskrona Lampfabrik började med fabriksförsäljning till allmänheten redan på 1890-talet, men butiksförsäljningen upphörde 1975. Hela Karlskrona Lampfabriks sortiment av fotogenlampor, badrums- och elektrisk armatur finns också att ta del av i butiken.

Adress
Långgatan 11, 371 38 Karlskrona
Askunga Dovvilt

Åk på en härlig utflykt mitt i Blekinges vackra natur. Väl framme möts du av en välfylld gårdsbutik med doft från kryddor, kaffe och doftljus. Här finns ett nybyggt café med en öppen veranda mot djurens hage. Kommer du med bil parkerar du alldeles intill butiken längs ett vackert stengärde. Här hittar du dovhjort kött och hängmörat nötkött från egna djur på gården, annat viltkött som vildsvin, älg, fasan och and. Fläskkött från “Glad gris”, lamm och kyckling samt ägg från frigående höns. På hyllorna hittar du produkter med olika smaker från hela Sverige. Intill gårdsbutiken finns servering av matpajer, toast, sallader, smörgåsar och hembakat.

Adress
Askunga 4, 370 30 Rödeby

Sök, boka och inspireras

Omvägar, sidospår och anledningar att göra helt nya planer - allt du behöver veta inför och under ditt besök finns på webben - samlat och sökbart. På visitblekinge.se är som ett digitalt buffébord med allt det som Blekinge har att erjuda och ger dig hela länet på skärmen till din dator, surplatta och telefon. Klick, klick... klart! Det är smidigt att boka via sajten, du klickar fyller i de digitala formulären och får bekräftelsen via e-post. Välkommen att boka boende, resor och upplevelser av alla sorter, köpa förmånskort, hyra fordon med mera.

Färja

Det finns två färgelinjer som tar dig till och från Blekigne. DFDS färjelinje mellan Karlshamn och Klaipeda i Litauen som tar 14 timmar samt Stena Lines färja mellan Karlskrona och Gdynia i Polen som tar 10.5 timmar.