Gå till innehåll

Karl Eklund ny flygplatschef för Stockholm Arlanda Airport och ledare för Swedavias två Stockholmsflygplatser

2022-12-09, kl. 10:00

Swedavia utser Karl Eklund till ny flygplatschef för Stockholm Arlanda Airport och tillika ansvarig ledare för Swedavias båda flygplatser i Stockholm. Karl Eklund kommer närmast från rollen som vice VD på SAS Ground Handling Sverige och har en gedigen erfarenhet från tidigare ledarroller och uppdrag inom branschen. Han tillträder tjänsten den 1 februari 2023.

Swedavia utser Karl Eklund till ny flygplatschef för Stockholm Arlanda Airport och tillika ansvarig ledare för Swedavias båda flygplatser i Stockholm - Stockholm Arlanda Airport samt Bromma Stockholm Airport. Karl Eklund kommer närmast från rollen som vice VD på SAS Ground Handling Sverige och har en gedigen erfarenhet från tidigare ledarroller och uppdrag inom branschen. Han tillträder tjänsten den 1 februari 2023.

Karl Eklund har idag i rollen som vice VD för SAS Ground Handling Sverige även ansvar för affärsområdet Passenger Handling & Commercial. Tidigare har han bland annat varit försäljningschef för SAS totala digitala försäljning samt försäljningschef för Online & fritidsresebyråer i Skandinavien. Han har också haft befattningar inom Eniro och Servisair.

- Det är en viktig rekrytering som har landat. Jag är väldigt glad över att kunna hälsa Karl välkommen till Swedavia i början av nästa år. Med sitt kunnande om flygbranschen, Arlanda i synnerhet och med ett omvittnat gott ledarskap kommer han att bidra till Stockholm Airports och Swedavias utveckling på ett fantastiskt sätt, säger Peder Grunditz, COO för International Airports, på Swedavia.

- Att bli en del av Swedavia känns fantastiskt. Jag ser Swedavia som ett modernt företag som är i ständig rörelse, ständigt på väg framåt. Det känns givetvis väldigt bra att komma ombord tidigt på året, Arlanda står inför stora leveranser och uppgifter under nästa år. Viktigast blir att vara redo för sommarens stora resenärs- och trafikökning, säger Karl Eklund, tillträdande chef för Stockholm Arlanda Airport och ansvarig för Swedavias Stockholmsflygplatser, och fortsätter:

- Bromma Stockholm Airport är en ny bekantskap för mig. Jag ser verkligen fram emot att få möta alla medarbetare och samarbetspartners som jobbar där och lära mig mer om flygplatsens utmaningar och möjligheter framöver.