Gå till innehåll

Årets skåning Jesper Rönndahl får porträtt på Malmö Airport

2019-11-08, kl. 10:30

Årets skåning, som utses av Kvällspostens läsare, är 2019 komikern, programledaren och tvåfaldige På Spåret-vinnaren Jesper Rönndahl. Under torsdagen fanns han på plats på Malmö Airport tillsammans med flygplatschefen Peter Weinhandl för att avtäcka sitt porträtt i galleriet Welcome to my hometown. 

Jesper Rönndahl står framför porträtten i Welcome to my hometown

Utmärkelsen Årets skåning har delats ut sedan 1967. Sedan många år tillbaka är det Kvällsposten och Skåneländska flaggans dag som nominerar ett antal kandidater som tidningens läsare får rösta bland. Årets skåning får även ett porträtt i galleriet Welcome to my hometown på Malmö Airport.

I år är det komikern, författaren, skådespelaren och radioprataren Jesper Rönndahl som utsetts till Årets skåning.  Han slog igenom när han tillsammans med Elisabet Höglund vann ”På spåret” inte mindre än två gånger och dessutom satte poängrekord. Den riktigt breda framgången fick han med SVT:s satirserie ”Svenska nyheter” och under 2019 har han varit med och skapat serien ”Dips” i SVT. 

– Den som väljs till Årets skåning är en person som gjort god pr för Skåne, har en stark folklig förankring och en verksamhet som når ut till en bred allmänhet.  Jag är därför mycket glad över att få hälsa Jesper Rönndahl välkommen till vårt galleri Welcome to my hometown på Malmö Airport, säger Peter Weinhandl, flygplatschef på Malmö Airport.

Motiveringen till Årets skåning lyder: Jesper Rönndahl har den skånska framtoningen som är en skön blandning av avspänd humor och allvar.

– Äntligen! Jag har alltid tyckt att det är konstigt att inte jag hänger där, säger Jesper Rönndahl.

Läs mer om Welcome to my hometown.