Gå till innehåll

Direkt till Medelhavet med SAS och Primera från Malmö Airport

2017-10-16, kl. 15:53

Nu lanseras hela tre nya direktlinjer från Malmö Airport till sommarsäsongen 2018. Från mars nästa år kan de sydsvenska resenärerna flyga direkt till Malaga på spanska solkusten med SAS och från maj med Primera till Chania på Kreta samt till Palma på Mallorca.

En bild på Malaga

Tillväxten inom den internationella reguljära flygtrafiken till och från Malmö Airport har under de senaste två åren primärt skett på Östeuropa. Nu kompletteras flygplatsens utbud av destinationer när SAS och Primera lanserar tre nya utrikeslinjer till populära Spanien och Grekland inför sommaren 2018.

Det pågår även en satsning på tillväxten av Malmö Airport inom Swedavia. Det innebär bland annat ett ökat fokus på samverkan i regionen och ett offensivt incentive-program för flygbolagen i syfte att öka flygtillgängligheten till och från Malmö.

– Vi är mycket glada över den satsning som SAS och Primera nu gör på Malmö Airport, där den reguljära utrikestrafiken fortsätter att växa. De tre nya direktlinjerna är ett tydligt resultat av våra gemensamma insatser tillsammans med Swedish Skåne för att visa på potentialen som finns i regionen, säger Peter Weinhandl, flygplatschef på Malmö Airport.

– Malmö Airport som en internationell flygplats förstärks ytterligare med dessa tre nya flyglinjer. Det internationella intresset för Skåne ökar för varje dag med företagsetableringar, internationella besökare och stora internationella evenemang. Allt ökar behovet av nya flyglinjer. Det är därför glädjande att både SAS och Primeras nya direktlinjer även bidrar till en ökad tillgänglighet till Skåne, säger Pia Jönsson Rajgård, VD Tourism in Skåne AB.

SAS (flyglinjen trafikeras från mars till november 2018)
Malmö – Malaga: en avgång/vecka från mars, tre avgångar/vecka från juli och två avgångar/vecka från mitten av augusti.

Primera (flyglinjerna trafikeras från maj till oktober 2018)
Malmö – Chania: avgång på måndagar med en Boeing 737-800
Malmö – Palma: avgång på lördagar med en Boeing 737-800