Gå till innehåll

Flyg direkt till Iasi i Rumänien från Malmö Airport

2017-08-11, kl. 11:21

Det ungerska flygbolaget Wizz Air fortsätter att expandera. Med start maj 2018 introduceras en ny direktlinje till Rumänien från Malmö Airport. Tre gånger i veckan kommer man att kunna flyga till Iasi.

Iasi i Rumänien

Malmö blir i maj nästa år den första flygplatsen i Skandinavien med direktlinje till Iasi i Rumänien.

Staden Iasi har cirka 300 000 invånare och är belägen i nordöstra Rumänien i det historiska området Moldau. Iasi är en av de äldsta städerna i Rumänien och här korsades tidigare transportvägarna mellan Polen, Ungern, Ryssland och Istanbul. I Iasi kan man bland annat besöka Gheorghe Asachi-biblioteket på det tekniska universitetet, som har blivit utsett till ett av världens vackraste bibliotek, och shoppa på shoppingcentret Palas Mall.

Den nya flyglinjen blir Wizz Airs 14:e linje från Malmö Airport och den tredje till Rumänien.

− Vi är väldigt glada över att Wizz fortsätter att expandera sin trafik i Malmö, säger Peter Weindhandl, flygplatschef på Malmö Airport. Östeuropa är en av de mest populära regionerna just nu och vi är mycket nöjda över att förbindelserna förbättras till en av de starkast växande marknaderna, både till och från Malmö och generellt i Sverige.

− Vi vill understryka vårt engagemang för regionen och ser fram emot att fortsätta vårt givande partnerskap i över 13 år med Malmö Airport och skapa ännu fler spännande möjligheter för våra svenska kunder. Vår besättning ser fram emot att välkomna våra passagerare ombord till någon av de 13 destinationer som Wizz Air flyger till från Malmö! säger Sorina Ratz, kommunikationschef på Wizz Air.

Flygtiden mellan Malmö och Iasi är beräknad till cirka 2 timmar och 35 minuter och kommer att avgå på tisdagar, torsdagar samt lördagar.