Gå till innehåll

Flyg till Katowice – Wizz Air återstartar direktlinjen till södra Polen

2022-04-01, kl. 12:21

Lågprisflygbolaget Wizz Air har återstartat flyglinjen till Katowice. Till slutet av oktober flyger de till södra Polen två gånger i veckan.

Wizz Air är ensamma om att trafikera sträckan Malmö Airport (MMX) – Katowice Airport (KTW) som blir den enda direkta flygförbindelsen mellan Öresundsregionen och Katowice. Rutten återlanserades den 28 mars och kommer att flygas två gånger i veckan på måndagar och fredagar. Biljetter finns till försäljning på wizzair.com och på flygbolagets mobilapp. 

Katowice är beläget i södra Polen strax nordost om Krakow, och har de senaste åren genomgått en stor förvandling. Från en tung industristad till en modern stad i ett storstadsområde med 2 miljoner invånare, och en av de grönaste städerna i Polen, där skog och parker utgör nästan hälften av ytan. Under de senaste åren har Katowice också utökat sitt miljöansvar och det var den första staden i landet som införde "Plan of Low-Emission Economy".

Närheten mellan städerna medför möjligheten att flyga till Katowice Airport också för besök i Krakow, Polens näststörsta stad och en populär weekend-destination.

Wizz Air satsar stort på Sverige och under 2021 lanserade flygbolaget tre nya linjer från Malmö Airport till Banja Luka, Sarajevo och Tirana. Med den återstartade linjen till Katowice som varit pausad under pandemin, erbjuder de nu totalt 14 direktlinjer från Malmö till destinationer i centrala och östra Europa.