Gå till innehåll

Ny direktlinje till weekendpärlan Ohrid i Makedonien

2019-01-14, kl. 16:04

I dag, måndag 14/1, lanserar flygbolaget Wizz Air en ny direktlinje mellan Malmö Airport och den vackert belägna staden Ohrid i Makedonien. Linjen har premiär 18 mars 2019 och trafikeras två gånger i veckan, måndagar och fredagar, med en Airbus A320. 

Ohrid

Wizz Airs nya direktlinje till Ohrid är ett perfekt weekendresmål till Medelhavets stränder. Staden är en av de mest besökta destinationerna i Makedonien och ligger intill sjön Ohrid, som förbinder Albanien med Makedonien. Från Ohrid är det bara en dryg timmes bilresa till Grekland.

– Det är glädjande att Wizz Air etablerar ytterligare en direktlinje från Malmö Airport. Ohrid har potential att bli en populär weekenddestination för familjer i Skåneregionen. Flyglinjen underlättar även för de ca 20 000 skåningar med makedonskt påbrå som nu på ett smidigt sätt kan hälsa på vänner och familj, säger Peter Weindhandl, flygplatschef på Malmö Airport.

Wizz Air etablerade sin första flyglinje på Malmö Airport år 2004 och flyger nu tolv direktlinjer, inklusive nyheten Wien som startar i februari. Med fyra avgångar per vecka förbinder även flygbolaget sedan tidigare Skåne med Makedoniens huvudstad Skopje.