Gå till innehåll

Ny linje till Berlin med BRA

2019-10-09, kl. 15:11

BRA gör en satsning på utrikestrafik och öppnar i början av april en ny direktlinje till Berlin från Malmö Airport. Den tyska huvudstaden ökar stadigt i popularitet och med den nya direktlinjen erbjuds resenärerna två avgångar i veckan från Malmö.  

Utsikt från en tunnelbanevagn i Berlin med bro och byggnader

Den 2 april startar BRA sin första utrikeslinje från Malmö Airport. Destinationen är Berlin som är ett efterfrågat resmål. Direktlinjen kommer att flygas två dagar i veckan med den klimateffektiva flygplansmodellen ATR 72–600. 

– Vi välkomnar satsningen som BRA gör på regionen genom att öppna sin första utrikeslinje från Malmö. Nu blir det enkelt och smidigt för skåningarna att nå populära Berlin. Den nya direktlinjen möter även en större efterfrågan bland våra resenärer på hållbart flyg, säger Peter Weinhandl, flygplatschef på Malmö Airport.

Resenärerna erbjuds klimatkompenserat, bokningsbart biobränsle vid biljettköp och resor med bränsleeffektiva turbopropellerflyg. De fossila utsläppen är alltid klimatkompenserade för alla passagerare som reser med BRA.

Direktlinjen mellan Malmö Airport och Berlin Tegel startar den 2 april 2020 och kommer att trafikeras med flygplansmodellen ATR 72-600 som har plats för 72 passagerare. Flygtiden beräknas till 95 minuter.