Gå till innehåll

Packa rätt och kom i tid inför sportlovsresan

2019-02-12, kl. 16:10

Kommande helg startar sportlovet i Skåne! Ska du ut och resa? Kom gärna till flygplatsen i god tid och tänk igenom packningen redan där hemma.

En skidåkare åker utför i snölandskap

Sportlovsresan betyder för många skidåkning och innebär så mycket mer bagage i form av vinterkläder och skidutrustning. Den enkla uppmaningen är att komma i god tid. Det är bättre att få lite tid över på flygplatsen för en fika i lugn och ro, än att börja sportlovet i stress.

Här är några goda råd för en smidigare start på resan:

  • I handbagaget får inga vassa föremål vara, undvik också vätskor så långt som möjligt. Packa sådant i det bagage som ska checkas in.
  • Förbered dig inför säkerhetskontrollen genom att lägga alla småsaker som mobiltelefon, nycklar, mynt med mera i ytterkläder som sedan röntgas. Ta gärna av dessa plagg redan på väg till säkerhetskontrollen. Har du en dator med dig ska denna tas upp och läggas separat på bandet. Förberedelserna sparar ett antal sekunder per resenär, och sammantaget växer det till ett antal minuter för den som står längre bak och väntar.
  • Skidor och annat otympligt bagage ska lämnas vid specialincheckningen efter incheckningen där boardingkort ska visas upp.
  • Få full koll på resan genom att ladda ner Swedavias app – här kan du spara just ditt flyg och snabbt se om det sker förändringar. App Store eller Google Play
  • Vår digitala assistent Swea ger dig realtidsuppdateringar om ditt flyg, information om shopping, restauranger och service. Swea kan också svara på frågor om din vistelse på flygplatsen. 
    Här kan du skicka ett meddelande till Swea via Messenger. Du får svar direkt, dygnet runt.

Trevlig resa!