Gå till innehåll

Ryanair och Wizz air fortsätter expandera och utökar med två linjer

2021-05-20, kl. 09:39

Både Ryanair och Wizz Air utökar destinationsutbudet från Malmö Airport nya flyglinjer till Zagreb och Banja Luka.

Fort vid flod i Banja Luca

Ryanair annonserade nyligen sin återkomst till Malmö Airport efter några års frånvaro. I början av juni återupptar flygbolaget linjen till polska Krakow, följt av en inrikeslinje till Stockholm Arlanda i höst. Nu lanserar man ytterligare en direktlinje inför hösten, denna gång till sin nyöppnade bas i Zagreb, Kroatiens huvudstad.

Också det ungerska lågprisbolaget Wizz Air som i dagsläget flyger till fyra olika länder på Balkanhalvön från Malmö, utökar med ytterligare en destination. Inför sommarsäsongen startar en ny linje till Banja Luka, den näst största staden i Bosnien-Hercegovina efter huvudstaden Sarajevo, vackert beläget vid floden Vrbas i den norra delen av landet. Wizz Air trafikerar för närvarande också Tuzla två gånger i veckan.

När världen öppnar upp igen finns en längtan efter att resa och mötas och båda linjerna blir ett välkommet tillskott, inte minst för de som reser för att besöka släkt och vänner.

- Det är väldigt glädjande att både Ryanair och Wizz Air ser möjligheter i Öresundsregionen och väljer att satsa vidare på vår flygplats, särskilt efter en period som varit oerhört tuff för hela flyg- och reseindustrin. Hela Balkanregionen är ett populärt resmål från Malmö och destinationerna är ett viktigt tillskott och komplement till vårt befintliga utbud, både för semesterfirare och familje- och vän resande. Tillgängligheten kommer att vara viktig i återstarten efter pandemin och fler direkta flyglinjer är viktigt för tillväxten i regionen och besöksnäringen i hela Sverige, säger Karin Öhrström, flygplatschef på Swedavia Malmö Airport.

Swedavia följer ansvariga myndigheters råd och rekommendationer kring covid-19. Utöver det följer vi ett internationellt regelverk för flygbranschen. Läs om de åtgärder som Swedavia infört för ett tryggt resande.