Gå till innehåll

Bilpool testas på Malmö Airport

2014-12-08, kl. 09:00

2014-12-08 09:00:00

Swedavia och Sunfleet inleder ett samarbete och erbjuder bilpooler på landets största flygplatser; Malmö Airport, Göteborg Landvetter och Stockholm Arlanda. Samarbetet innebär att de flygresenärer som är medlemmar i Sveriges största bilpool nu kan kombinera bil med flyg på ett snabbt och kostnadseffektivt sätt.

Bilpool är ett snabbt och smidigt sätt om man vill komplettera sin flygresa med bil. Med ett par knapptryck i en app bokar man sin bil och när man ska använda bilen behövs inga nycklar hämtas ut. Som medlem i Sunfleet bokar och öppnar man bilen med hjälp av en app i mobilen eller ett smartcard. Sedan är det bara att köra iväg.

– Bilpool är ett nytt och efterfrågat alternativ för våra resenärer. Därför är vi glada att vi nu kan erbjuda ett sådant alternativ via Sunfleet. säger Leo Schneede, angöringsansvarig, Swedavia Malmö Airport.

Sunfleet är Sveriges största bilpool med över 1000 bilar på drygt 350 poolplatser i ett 40 tal städer. Medlemsantalet växer med ca 20 procent per år och idag är drygt 31 000 medlemmar.

– Vi finns sedan tidigare nära de stora tågstationerna i Sverige. Att vi nu kan ställa ut poolbilar på flygplatser är en viktig kugge för att kunna erbjuda en heltäckande reselösning. Det här ökar incitamentet ytterligare att börja använda bilpool, säger Peter Algurén, VD för Sunfleet.

Initialt kommer Sunfleet att ställa ut två Volvobilar på Malmö Airport, två på Göteborg Landvetter och fyra på Stockholm Arlanda. Alla bilarna är miljöklassade. Sedan tidigare finns Sunfleet på Visby Airport. Ambitionen är att utöka samarbetet till fler flygplatser i nästa fas.

För mer information:

Leo Schneede, Swedavia Malmö Airport, 010-10 945 31

Sandra Ryberg (fd Gyllby), marknadschef Sunfleet: 072-159 20 60. Se även www.sunfleet.com.