Gå till innehåll

Gate och boardingtid i Swedavias flygplatsapp

2013-11-20, kl. 10:00

Nu uppdateras Malmö Aiports flygplatsapp med en rad mobila tjänster som gör det smidigare att för resenärerna att navigera på flygplatsen. Mest efterfrågad är gate- och boardinginformation för avgående flyg som uppdateras i realtid. Andra funktioner som tillkommer är en reseplanerare för kollektivt resande till och från flygplatsen.

Nu uppdateras Malmö Airports flygplatsapp med en rad mobila tjänster som gör det smidigare för resenärerna att navigera på flygplatsen. Mest efterfrågad är gate- och boardinginformation för avgående flyg som uppdateras i realtid. Andra funktioner som tillkommer är en reseplanerare för kollektivt resande till och från flygplatsen. Appen finns nu tillgänglig i mobilen för iPhone, Android och Windows Phone 8.

Sedan Swedavia lanserade flygplatsappen 2011 har många resenärer efterfrågat fler funktioner för mobilen som används ”on the go” på väg till och från flygplatsen eller resmålet. Nu uppdateras appen med ett antal resenärsnära funktioner såsom gate- och boardinginformation för avgående flyg samt en funktion som heter reseplaneraren och som visar hur man enklast reser kollektivt till och från flygplatsen.

- Vi har gjort uppdateringar i appen som grundar sig på resenärernas önskemål om snabb tillgång till den här typen av information var man än befinner sig på flygplatsen, säger Peter Weinhandl, flygplatschef på Malmö Airport.

Nyligen lanserade Swedavia mobiltjänsten The Local´s Guide som är en realtidsreseguide baserad på Instagramflöden. Nu kan användarna även få reseinspiration via appen genom att The Local´s Guide inkluderats i den nya versionen.

I appen ingår samtliga Swedavias flygplatser där den förvalda flygplatsen styrs av vilken position resenären befinner sig på.

Hämta appen här:
iPhone:
http://appstore.com/swedaviaswedishairports

Android:
https://play.google.com/store/apps/details?id=se.swedavia.arlanda

I dag lanseras även den första versionen av appen för Windows Phone 8 och Windows 8.


Följande flygplatser ingår i appen: Malmö Airport, Stockholm Arlanda Airport, Göteborg Landvetter Airport, Bromma Stockholm Airport, Ronneby Airport, Visby Airport, Åre Östersund Airport, Umeå Airport, Luleå Airport samt Kiruna Airport.