Gå till innehåll

Hållbart designkoncept lyfter upplevelsen på Malmö Airport

2014-01-30, kl. 09:00

Malmö Airports nya resenärslounge invigs i dag. Loungen är öppen för alla och är ett av stegen i förvandlingen av flygplatsens terminal. Med nya materialval, färger och ljussättning skapas en känsla där den bakomliggande tanken är att lyfta fram flygplatsens fokus på hållbarhet och den kreativitet som finns i regionen.

Tillverkare av alla möbler och lampor är Green Furniture Sweden, med kontor Malmö, som arbetar med hållbara, nytänkande metoder. En av sofforna heter ”T-shirt Seater” och är formgiven av Maria Westerberg. Namnet på soffan kommer av att Maria i början återanvända sina vänners avlagda t-shirts för att väva. Numera används överblivna, miljömärkta möbeltyger från Bogesunds väveri. Tygerna vävs till soffor på Yalla Trappan, ett integrationsprojekt för kvinnor i Rosen­gård, Malmö.

-  Vi måste hela tiden förnya oss och se till vad resenärer efterfrågar. Detta blir en unik miljö där vi sätter fokus på att resenären ska få en bra upplevelse i en hållbar miljö samtidigt som atmosfären höjs med den varma färgskalan. Varför inte låta sig inspireras när man väntar , säger Peter Weinhandl, flygplatschef på Malmö Airport.

I en undersökning, som nyligen gjordes av TNS SIFO på uppdrag av Swedavia och som bland annat tar upp atmosfärens betydelse på flygplatsen, visar det sig att skånska resenärer är förväntansfulla (75 %) och glada (51 %) när de ska ut och resa – och nära 70 procent av skåningarna anser att atmosfären på flygplatsen är viktig för reseupplevelsen.

Om undersökningen Resenären

Undersökningen har gjorts av TNS Sifo på uppdrag av Swedavia om svenskarnas syn på resor, semestrande och flygplatser över hela världen. Den är webbaserad och genomfördes den 30 september - 9 oktober 2013. Respondenterna är slumpmässigt utvalda personer mellan 18-79 år. Totalt gjordes 9 067 intervjuer, varav 4 594 svarade ja på frågan om de flugit på semesterresa det senaste året och därmed utgör basen för undersökningsresultaten. För riksresultaten är basen 2 000 personer.

Läs mer om Green Furniture  på deras hemsida