Gå till innehåll

London ny destination från Malmö Airport

2011-11-01, kl. 08:29

Från och med idag flyger Ryanair till en av svenskarnas absoluta favoritresmål, London, från Malmö Airport. Flygningarna genomförs alla dagar i veckan till London Stansted. Tidigare i år har Ryanair annonserat tre andra destinationer från Skåne och Malmö Airport.

Under flera år har Tourism in Skåne, Malmö Turism och Visit Sweden stått bakom en långsiktig marknadsföringssatsning för att locka brittiska besökare till Skåne. Satsningen har nu givit resultat och sedan årsskiftet har ökningen av besökande britter varit ca 11 %. I och med uppstarten av Ryanairs flyglinje direkt till Malmö och Skåne kommer antalet besökande förhoppningsvis att öka ytterligare.

- Det är glädjande att Ryanair börjar flyga direkt till den destination vi marknadsför långsiktigt tillsammans med Visit Sweden och Malmö Turism, säger Pia Jönsson Rajgård, VD Tourism in Skåne. Nu tar vi nästa steg mot att bli en destination för britterna.

- Malmö Airport introducerade under februari månad en ny prisstrategi för flygbolag och i och med det är flygplatsen ett av de billigaste flygplatsalternativen i vårt upptagningsområde, säger Peter Weinhandl, flygplatsdirektör för Malmö Airport. Sedan dess har Ryanair introducerat fyra nya linjer till och från Skåne vilket är glädjande för alla som bor i eller ska resa till Skåne.

I London, som är en av världens mest mångfasetterade städer, är det alltid mycket på gång med olika evenemang och sevärdheter - nästa år går även det trettionde olympiska sommarspelet av stapeln i London. Spelen hålls den 27 juli -12 augusti och OS-byn kommer att ligga i Stratford, nordost om centrala London.

Eftersom London OS är det trettionde i ordningen firar Ryanair sin nya linje med att dela ut biljetter till de 30 första personer som kommer uppklädda för en sommar OS-gren till Ryanairs monter i shoppinggallerian Hansa i Malmö den 5 november. 

- Tävlingen startar kl. 12.30 i Hansa, vid ljusgården på entréplan, och jag hoppas få se många olika OS-grenuppklädda personer, säger Elina Hakkarainen, försäljnings- och marknadsansvarig för Ryanair i Norden.

För ytterligare kommentarer kontakta:

Elina Hakkarainen
Försäljnings- och marknadsansvarig, Norden Ryanair
Mobil: 0046-733 384 346

Peter Weinhandl
Flygplatsdirektör Malmö Airport
Tfn: 040-613 12 00

Pia Jönsson Rajgård
VD, Tourism in Skåne
Mobil: 0768-870730 eller
Lena Andersson
Affärsutveckling, Tourism in Skåne
Mobil: 0768-87 17 35