Gå till innehåll

Ryanair startar två nya destinationer från Malmö

2012-01-11, kl. 08:30

Lågprisbolaget Ryanair erbjuder ytterligare två nya destinationer från Malmö Airport, Barcelona Girona och Malta. Det innebär att Ryanairs sommarprogram 2012 innehåller sju destinationer från flygplatsen: Alicante, Barcelona Girona, London, Malaga, Malta, Pisa och Wroclaw.

Barcelona Girona och Malta är de två nya destinationerna som Ryanair meddelat flygplatsen att de kommer att erbjuda Malmö Airports resenärer. Linjen till Barcelona Girona har sin första avgång den 27 mars och Malta den 4 maj. Barcelona Girona och Malta kommer att trafikeras två gånger i veckan vardera, tisdag och lördag respektive måndag och fredag.

- Under sommaren 2012 erbjuder Ryanair fem nya destinationer jämfört med sommaren 2011 från Malmö, säger Peter Weinhandl, flygplatsdirektör på Malmö Airport. Det är fantastiskt med en så stark ökning på den reguljära utrikestrafiken, flygplatsens utbud av destinationer och restyper blir allt mer balanserat med ett stort utbud på inrikes-, utrikes- och såväl chartertrafik. Vi gläder åt oss så många nya spännande destinationer och att Ryanair valt att flyga från Malmö Airport. Fortfarande är listan lång över destinationer som Malmö Airports resenärer efterfrågar.

Barcelona trafikerades senast 2008 och har sedan dess varit en högt eftertraktad destination för Malmö Airport eftersom efterfrågan alltid är stor till detta populära resmål. Malta har inte trafikerats reguljärt på Malmö Airport tidigare men 2008 trafikerades destinationen som en charterdestination.

- Ryanair har trafikerat Malmö Airport i lite mer än 6 månader och vi är nöjda med trafikutvecklingen på våra linjer till Alicante, Malaga och London, säger Elina Hakkarainen, nordisk försäljnings- och marknadschef på Ryanair. Nu i sommar kommer Ryanair att flyga till sju destinationer från flygplatsen och vi förväntar att ca 250 000 resenärer kommer att välja att flyga med oss. Det innebär upp till 250 arbetstillfällen inom turismnäringen för Skånes del och i och med flygplatsens stora upptagningsområde och våra garanterat låga priser, hoppas vi attrahera många nya resenärer från södra Sverige. Dessutom hoppas vi att det goda samarbetet med flygplatsen och turismnäringen ska attrahera många turister till Skåne.

Biljettförsäljningen startar idag den 11 januari på Ryanairs hemsida, www.ryanair.com

För ytterligare information, kontakta:

Peter Weinhandl, flygplatsdirektör på Malmö Airport, tel: 040 613 12 00

Elina Hakkarainen, försäljnings- och marknadsansvarig, Norden Ryanair Mobil: 0046-733 384 346