Destination:

Amsterdam

Lokal
temperatur

18°

Lokal
tid

08:14

Amsterdam

Med sina karaktäristiska kanaler (UNESCO världsarv) omgivna av smala, låga och sneda 17-talshus, är Amsterdam utan tvekan en av de charmigaste huvudstäderna i Europa. Med ett rikt kulturliv och ett brett utbud av underhållning, är Amsterdam en fullskalig stad som har lyckats behålla sin småstadskänsla. Amsterdam är också en riktig höjdare för konstälskare, staden är hem för över 50 museer, många av dem kända över hela världen. Bland höjdpunkterna finns Rijksmuseum, Van Gogh Museum och Stedelijk Museum. Det finns mycket mer att uppleva och utforska även för de besökare som redan har sett de vackra kanalerna, upptäckt Jordaan och introducerats till vårt aldrig sinande nattliv. Amsterdam Metropolitan Area erbjuder ett stort utbud av överraskande och ovanliga sevärdheter och landskap.

Hitta resa

Amsterdam
Reseguiden logo
Rijksmuseum
Museumstraat 1, Amsterdam

Rijksmuseum är det största och viktigaste museet i Nederländerna med en samling av nästan 1 miljon objekt, däribland många mästerverk. Under renoveringen visas det allra bästa av dess samling i Philips Wing som en del av de Mästerverken. Efter år av omfattande renoveringar, har nu Rijksmuseum öppnat sina dörrar för allmänheten med en helt fräsch layout. Endast Rembrandts "Nattvakten" återgår till sitt ursprungliga galleri!

9 Straatjes
Singel-Prinsengracht, Amsterdam

Negen Straatjes (nio små gator) korsar huvudkkanalerna mellan Leidsestraat och Jordaandistriktet, och är fulla av underbara restauranger, kaféer, konstgallerier, juvelerare, butiker och vintageaffärer. Med en exceptionell blandning av stiler, trender och priser är detta verkligen shopparens paradis.

Kitchen & Bar Van Rijn
Rembrandtplein 17, Amsterdam

Kök & Bar Van Rijn ligger på Rembrandtplein i Amsterdam och är inspirerad av den skönhet och de mästerverk Rembrandt van Rijn har skapat. I en kosmopolitisk atmosfär med öppet kök, kan du njuta av äkta holländska rätter till lunch och middag. På helgerna spelar DJ's och ibland även livemusik. Kök & Bar Van Rijn är den ultimata platsen för en utsökt lunch eller middag, en kopp kaffe på terrassen eller en kul utekväll med dina vänner!

Ciel Bleu
Ferdinand Bolstraat 333, Amsterdam

Upplev himlen på jorden i en restaurang där gastronomi och personlig service om och om igen överstiger dina förväntningar. Kockarna Onno Kokmeijer och Arjan Speelman och deras team serverar dig vågade originella maträtter inspirerade av fransk kokkonst medan du tar in panoramautsikten över Amsterdam. Ett utmärkt urval av klassiska och innovativa viner kompletterar denna kulinariska upplevelse. Restaurangen har fått två Michelinstjärnor och ligger på 23:e våningen i Hotel Okura.

Gassan Diamonds
Nieuwe Uilenburgerstraat 173-175 och Rokin 1-5, Amsterdam

I det historiska hjärtat av Amsterdam, omvandlas rådiamanter till bländande juveler varje dag. Upptäck den spännande världen av diamantslipning och se varje steg i processen på Gassan Diamonds, där fyra århundraden av hantverk och traditioner väcks till liv. Gassan kommer att förgylla din semester. Ett besök på här ger också en unik möjlighet att köpa världsklass diamanter - en briljant present till dig själv eller någon speciell. Guldsmeder finns till hands för att placera din valda diamant direkt i en fantastisk smycke eller så kan du välja en färdigt smycke från en av de mest utsökta och omfattande samlingarna i Nederländerna.

Coster Diamonds
Paulus Potterstraat 2-8, Amsterdam

Varje år kommer cirka 340 000 besökare för att se Coster Diamonds hantverkare i arbete. Costers tillmötesgående personal håller gratis guidade turer som visar processen hur man skär och polerar diamanter. Turerna hålls på mer än 24 olika språk. Efter guidningen kan besökarna själva strosa runt i de rymliga utställningslokalerna.

Flygplats
Amsterdam Airport Schiphol

Amsterdam Airport Schiphol är en modern, effektiv och användarvänlig flygplats. 90 flygbolag flyger från Schiphol till mer än 250 destinationer världen över. Det lättaste och billigaste sättet att resa från flygplatsen till Amsterdam är med tåg. Det tar ca 20 minuter till Centralstationen och tåg avgår minst var 15 minut. Tågstationen i Amsterdam Airport Schiphol ligger precis nedanför flygplatsen. Biljetter finns att köpa i NS reception eller i biljettmaskiner. Taxi till centrum kostar ungefär € 42 och kan ta en stund, beroende på trafiken.

Kollektivtrafik

Det är självklart att alla som besöker Amsterdam vill få ut så mycket som möjligt av sin vistelse. Kollektivtrafik är det perfekta sättet att besöka alla attraktioner och samtidigt utforska staden.Besökare som kommer med bil rekommenderas att parkera bilen på P+R platser vid stadens utkanter. (€ 8 / 24 timmar, inkl. max 5 allmänna transportbiljetter) och använda kollektivtrafiken. 16 spårvagnslinjer, 55 busslinjer, 5 (gratis) färjeanslutningar och 4 metrolinjer tar dig till ett brett utbud av destinationer över hela staden. Den bekvämaste biljetten är en GVB 24/48/72/96 OV chipkort. De biljetterna erhåller innehavaren transport på alla GVB linjer, inklusive nattbussarna. Finns på GVB Tickets & Info och turistbyråer. Chaufförer och konduktörer säljer också 1-timmes och 24-timmars engångs-OV chipkort på spårvagnar och bussar.

Arrival Guides Logo