Gå till innehåll

Resa med djur

För resa med djur ber vi dig kontakta ditt flygbolag eller din researrangör för vidare information kring vilka regler som gäller.

Meddela redan vid resebokningen att du ska ta med ett djur eftersom antalet djur ombord i regel är begränsat. Flygbolagen tar vanligtvis en extra avgift för djuret.

Större djur kan ibland sändas som flygfrakt enligt särskilda regler. Kontakta ditt flygbolag för att få veta vilka regler och avgifter de har.

Om du ska resa utomlands med ett djur är det viktigt att du kontrollerar vilka regler som gäller för att ta in ett djur i landet du ska resa till.

Om du ska ta in ett djur i Sverige kan det krävas lång förberedelse innan ditt djur kan resa. Kontrollera detta innan du bokar.

Djur som reser med sin ägare ska sitta kvar i sin transportbur eller väska på grund av smittskyddsskäl tills dess att Tullfiltret passerats och djuret godkänts för inresa.

Läs mer i Jordbruksverkets reseguide för hundar och katter.

Ska du hämta eller lämna någon vid flygplatsen går det bra att ta med ditt husdjur in i terminalbyggnaden.

Hund på flygplatsen: Din hund ska vara kopplad tills du går ombord på flygplanet och inte hälsa på andra djur i terminalerna, vilket gäller samtliga husdjur som reser, både inrikes och utrikes.

Här hittar du alla flygbolag och kontaktuppgifter.