Destination:

Antalya

Lokal
temperatur

26°

Lokal
tid

20:03

Antalya

Antalya är den turkiska rivierans pärla, en spännande storstad och ett badparadis på samma gång. Kusten är fylld av ljuvliga stränder som passar alla smaker och längs kustremsan ligger mängder av högklassiga hotell och restauranger. Den som vill ta en paus från strandlivet kan se fram emot utflykter till flera tusen år gamla ruiner och unika naturfenomen.

Hitta resa

Antalya
Reseguiden logo
Antalya Museum
Konyaalti Cad, Antalya

Ett innehållsrikt museum där besökaren kan strosa bland välbevarade romerska statyer, enorma sarkofager och fynd från teatern i Perge. I en liten monter bland ikonerna ligger ett käkben med en tand som tillhört jultomten S:t Nikolaos. Han föddes i Patara och har sin grav i Demre. Museet har dessutom en avdelning med folkdräkter och mycket vackra mattor.

Yivli Minareli
Kaleiçi, Antalya

Denna räfflade minaret byggdes av sultan Keykubat på 1200-talet och är stadens symbol. En mycket expressiv ryttarstaty av Kemal Atatürk står i närheten.

Seraser Fine Dining
Tuzcular mah. Karanlik sok. No:18 Kaleici, Antalya

Seraser Fine Dining Restaurant är belägen i en 300 år gammal herrgård och de använder dessa fantastiska omgivningar för att tilltala alla dina sinnen. - "Efter att ha vävts med silver och guld, täcker Seraser dina axlar precis som en svalkande kaftan i natten."

Vanilla Lounge
Hesapci Sokak, No:33 Kaleiçi, Antalya

Vanilla Lounge ligger i den gamla staden Kaleici och ståtar med spännande och elegant ottomansk arkitektur i en modern miljö. Deras moderna meny består av italiensk mat.

Migros Mall
100. Yil Bulvari Arapsuyu Mevkii, Antalya

Ett av de största varuhusen i området och en av dem som erhåller det största utbudet av kvalitetsbutiker i Antalya. Över 128 butiker som erbjuder dig en mängd olika märkeskläder, smycken och böcker. Förutom att spendera pengar på saker som gör livet lite roligare kan du förbättra din shoppingupplevelse genom att gå på deras biograf eller genom att njuta en bit mat på deras stora mattorg.

Özdilek Park
Fabrikalar Mah. Fikri Erten Cad. 2 Kepez , Antalya

Denna shopping plaza erbjuder dig fyra våningar där du kan leva ut dina shoppingdrömmar. Oavsett vad du letar efter, kan du vara säker på att göra ett fynd i Özdilek. Medan köpcentret inte bara erbjuder butiker, så är den utformad som ett helt nöjescentrum. Du kan vila fötterna på något av de många kaféer och restauranger, titta på en 8D film, bowla eller njuta av regelbundna händelser här.

Taxi

Taxibilarna är gula och har taxiskyltar på taket. De har taxameter med två olika taxor, mellan 24-06 kan det kosta upp till femtio procent mer än under dagtid.

Post

Turkiska postkontor känner man igen genom PTT-symbolen. Huvudpostkontoret heter Merkez Postanesi på turkiska. Det finns även ett postkontor i stadsdelen Selekler.

Arrival Guides Logo