Destination:

Berlin

Berlin

Välkommen till Berlin - Tysklands huvudstad, som med en oerhörd och otrolig historia samt med de dynamiska förändringarna sedan murens fall, har en särskild utstrålning och fascinerande dragningskraft. Få andra europeiska storstäder har förändrats så mycket under de senaste åren. Naturligtvis vittnar de berömda sevärdheterna och landmärken som Brandenburger Tor, Reichstag och East Side Gallery fortfarande om stadens historia – men idag presenterar sig Berlin som en ung, dynamisk metropol i hjärtat av Europa med siktet inställt på nya trender inom arkitektur, konst och mode. Upptäck dess mångfald – njut av Berlin!

Hitta resa

Berlin
Reseguiden logo
Fernsehturm (Alexanderplatz och TV-tornet)

En gång var Alexanderplatz stadskärnan i forna Östberlin. Idag är det den största inomhusgallerian i Tyskland och med det en av de mest besökta. Utsikten från TV-tornet, med sin höjd på 368 meter, är helt fantastisk. Här får du en perfekt 360° panoramavy från den långsamt snurrande restaurangen som ger dig hela spektrat två gånger i timmen.

Adress
Panoramastraße 1A, Berlin-Mitte
Brandenburger Tor

Brandenburger Tor är Berlins mest kända landmärke och blev symbolen för återförenandet av Berlin efter att det att muren föll. Från ett arkitektoniskt perspektiv räknas denna sandstensbyggnad, gjord av Carl Gotthard Langhans, som ett av de största monumenten i klassisk tysk stil. Idag väljer man ofta att ha den som bakgrund under olika events - festivaler, sportevenemang eller nyårsfester.

Adress
Pariser Platz 10117 Berlin-Mitte
Brauhaus Südstern

Detta bryggeri och restaurang i ett har även en 'beer garden'. Här serveras allt från buffémat till á la Carte och du kan även boka en guidad tur där du får veta alla bryggeriets hemligheter - avsmakning ingår! Här spelas livemusik vissa kvällar.

Adress
Hasenheide 69, Berlin-Kreuzberg
"first floor" på Hotel Palace Berlin

Stjärnkocken Matthias Diether, nominerad till "Berlin’s Master Chef 2011", lagar modern mat med blicken mot franskt haute cuisine och europeiska rätter. Detta är en centralt belägen gourmetrestaurang.

Adress
Budapester Straße 45, Berlin-Tiergarten
Schlossstraße

Schloßstraße är shoppingområdet i stadsdelen Steglitz. Mellan Walter-Schreiber Platz och Rathaus Steglitz ligger ett separat, pulserande centrum fullt av restauranger, butiker, teatrar och biografer. Här kompletteras köpcentrena Das Schloss, Forum Steglitz och Schloss-Straßen Center av KARSTADTs varuhus, Naturkaufhaus Galleria och Schloßstraße 110. Globetrotter-butiken, som ligger direkt på Schloßstraße tunnelbanestation erbjuder allt som tänkas kan för utomhussport och aktiviteter för alla som gillar att vara utomhus, aktiva resenärer och amatörsportentusiaster. I april 2012 öppnade det renoverade Steglitz köpcentret "Boulevard Berlin" igen sina dörrar för allmänheten. Med sina 76 000 kvadratmeter shoppingyta är det det näst största köpcentret i Berlin. Totalt erbjuder Schloßstraße 200 000 kvadratmeter av kul shopping!

Adress
Schlosstraße, 12163 Berlin-Steglitz
Friedrichstraße

Med allt från "Golden Twenties" till arkitekturen i New Berlin är Friedrichstrasse en av stadens viktigaste pulsåder. I själva verket kan man till och med säga att här har man hela Berlin på en gata. På Quartier 207 i varuhuset Les Galeries Lafayette kan man shoppa och insupa franskt mode eller specialiteter från Frankrike på delikatessavdelningen. Quartier 206 precis intill, är en av de vackraste och mest exklusiva shoppingkvarteren i Berlin med märken som Cerruti, Gucci och Louis Vuitton representerade i en Art Deco-passage. I Dussmann das KulturKaufhaus (Kulturvaruhuset) på Friedrichstrasse hittar man all tänkbar kultur. Fördelat på fem våningar finns här allt du kan önska i kultur: böcker, musik och film, spel och ljudböcker, presentartiklar, pappersvaror, noter och mycket mer. Här är det lätt att tappa tid och rum.

Adress
Friedrichstraße Berlin Mitte, Berlin Kreuzberg

Flygplatser

Berlin har två flygplatser, båda med utmärkta förbindelser till den lokala kollektivtrafikens nätverk. Flygplats Schönefeld (SXF) ligger sydost om Berlin, ca 18 km från centrala Berlin. Den är ansluten till S45 och S9 S-Bahns linjer samt till de regionala tågen som avgår i halvtimmes intervaller från Hauptbahnhof, Zoologischer Garten, Friedrichstraße, Alexanderplatz och Ostbahnhofstationerna. Schönefeld Airport-Express avgår från Spandau via Zoologischer Garten, Hauptbahnhof och Ostbahnhof till Schönefeld. Resan från Hauptbahnhof tar ca en halvtimme. Tegels flygplats (TXL) ligger nordväst om staden, ca 8 km från centrala Berlin. Den har en nära anknytning till stadtautobahn (urbana motorvägen) som väl som lokal kollektivtrafik med busslinjer 109 och X 9 till Zoologischer Garten, busslinje 128 till de norra distrikten i Berlin och TXL busslinje till regerings kvarteren. Schönefeld: 12521 Berlin-Schönefeld + 49 180-500 01 86 / (0,14 € min.) Järnvägsstation / IC anslutning ca 300 m (yds) / 5 Min. S-Bahn station: Berlin-Schönefeld Tegel: 13405 Berlin-Reinickendorf + 49 180-500 01 86 (0.14 €/ Min.) N X 9, 109, 128, Jet Express TXL. För mer info, även om den nya Berlin Brandenburg flygplatsen:

Taxi

När du tar en taxi i Berlin, betalar du en grundavgift på €3.90 plus €2.00 för varje påbörjad kilometer. Tariffen kallad "Kurzstrecke" (kort avstånd) ger dig en resa på upp till två kilometer för €5.00 – i detta fall måste du emellertid ha flaggat ner taxin själv.Tariffen "Kurzstrecke" gäller alltså inte om du beställer en taxi eller tagit en taxi i en av taxi-stopp köerna. Taxi Berlin International +49 30 20 20 21 22 0 (Service dygnet runt på engelska) Funk Taxi Berlin +49 30 26 10 26 www.funk-taxi-berlin.de