Destination:

Edinburgh

Lokal
temperatur

Lokal
tid

10:09

Edinburgh

Edinburgh förtrollar alla. Klippan med det berömda slottet syns var man än befinner sig i staden och påminner besökaren om Skottlands blodiga historia med Braveheart, Mary Queen of Scots och Bonnie Prince Charlie. Här har författare inspirerats till klassiska litterära figurer som Dr. Jekyll och Mr Hyde, Sherlock Holmes och nu senast Harry Potter. Inte konstigt att spökvandringar i de kusliga gränderna är en av stadens stora turistattraktioner!

Hitta resa

Edinburgh
Reseguiden logo
Gamla Staden
Old Town, Edinburgh

Gamla stan är Edinburghs äldsta stadsdel med många historiska monument, smala gator, härliga butiker och pubar med massor av personlighet. Kullarna runt staden, strukturen och den långa gågatan Royal Mile är inte som något du har sett tidigare.

Edinburgh slott
Castle Hill

Här finns kronjuvelerna och the Stone of Destiny – de skotska kungarnas kröningssten som 1996 äntligen återbördades till slottet. Edinburgh Castle besöks varje år av en miljon människor. Även om slottets historiska betydelse utgör den starkaste dragningskraften finns en spektakulär bonuseffekt – utsikten över Edinburgh.

Centotre
103 George Street, Edinburgh

Här kan man avnjuta rätter från ett välsmakande italienskt kök. Härliga pastarätter med innovativa såser, läckra pizzor och färsk fisk serveras i kombination med härliga italienska viner. Dessertmenyn bjuder bland annat på hemlagad tiramisu och en italiensk glass.

Britannia Spice
150 Commercial Street Ocean Drive, Edinburgh

Britannia Spice är en prisbelönt restaurang med den bästa maten från Bangladesh, norra Indien, Thailand och Nepal. Restaurangen är belägen i Leith med The Royal Yacht Britannia inom synhåll.

Closes

Glöm dock inte smågatorna, de så kallade "closes", som inte bara döljer mysiga bakgårdar utan också ostbutiker, juvelerare och kiltdesigners. När du blir trött i shoppingbenen kan du snabbt få nya krafter av en påse shortbread, de typiskt skotska kexen som säljs överallt.

Victoria Street
Victoria Street, Edinburgh

Utforska den attraktiva Victoria Street, nära Royal Mile, som är en guldgruva för färgglada butikerna med härlig shopping. Upptäck banbrytande mode och autentisk skotsk design. Lite mer udda butiker hittar du i områdena Stockbridge och West End.

Edinburgh Flygplats

Edinburghs flygplats ligger bara 11 kilometer väster om staden men det tar ändå nästan 25-30 minuter att ta sig till Edinburgh centrum oavsett om man väljer buss, taxi eller hyrbil. Expressbuss nummer 100 går var trettionde minut kvällar och nätter, men under rusningstid går den var tionde minut. Taxipriserna varierar, många av bilarna är handikappanpassade. Bil kan hyras dygnet runt och bokas enklast i förväg.

Kollektivtrafik

Det finns ett antal bussbolag, varav de största är First Edinburgh och Lothian Buses. Sistnämnda kör med de traditionella röda dubbeldäckarna. Eftersom Edinburgh är en liten och ganska kompakt stad, är det oftast gångavstånd till de flesta av destinationerna inne i city. Lothian Buses - Internet: www.lothianbuses.com/index.php First Edinburgh - Internet: www.firstgroup.com/ukbus/scotland_east/

Arrival Guides Logo