Destination:

Faro

Lokal
temperatur

18°

Lokal
tid

08:50

Faro

Många säger att Faro – Algarveregionens huvudstad – ligger på Europas vackraste kuststräcka. Här sträcker sig långa sandstränder, inramade av klippmassiv, åt båda håll. Faro är en charmig gammal stad med kullerstensgator och lummiga parker. Läget mitt i Algarve gör dessutom Faro till en perfekt utgångspunkt för rundresor. Besök Faro och lär känna denna vackra, kosmopolitiska stad som vibrerar året om!

Hitta resa

Faro
Reseguiden logo
Museu Municipal
Praça Dom Afonso III, Faro

Museu Municipal är även kallat Museu Arqueológico eftersom det i första hand innehåller arkeologiska fynd. Det ligger i det f d klostret Nossa Senhora da Assunção innanför ringmuren. Klosterträdgården från 1540, med vackra pelargångar i två plan, är museets hjärta. Till det mest sevärda hör en romersk golvmosaik från 300-talet med guden Neptunus huvud i utsökt detalj.

Faro Cathedral
Largo da Sé, Faro

Utvändigt är Faros katedral låg och stabbig, en blandning av renässans och barock till följd av långdragna om- och tillbyggnader efter krigshärjningar och naturkatastrofer. Interiören är minst lika blandad men med intressanta inslag, bl a en stor orgel från 1700-talet med kineseridekor.

Dois Irmãos
Praça Ferreira de Almeida 13-14, Faro

Dois Irmãos har en fin kaklad miljö och en lång historia på en av Faros bästa och mest populära fiskrestauranger. Som alltid finns även andra alternativ på menyn.

Cafe do Coreto
Jardim Manuel Bivar, Faro

Cafe do Coreto är ett bra ställe för ett mellanmål eller en lättare måltid. De specialiserar sig på hemlagad pizza som smakar ännu bättre med den vackra utsikten över småbåtshamnen.

Mercado Municipal
Largo Doutor Francisco Sa Carneiro, Faro

Detta är Faros stora saluhall. Den håller öppet till ganska sent och är ett utmärkt ställe att bekanta sig med lokala råvaror. På sommaren har den öppet även på söndagar.

Forum Algarve
Estrada Nacional 125, km 103, Faro

Strax utanför Faros centrum, på väg EN125 i riktning mot flygplatsen, ligger Forum Algarve. Detta är stadens shoppingcentrum och med en långsträckt inre gård som är öppen mot himlen. är det riktigt smakfullt och trivsamt.

Faros Flygplats
Faro International Airport

Faros internationella flygplats ligger sex kilometer väster om staden, alldeles vid havet. Buss nr 14 och 16 går regelbundet in till Faro centrum, resan tar cirka 20 minuter. En taxi in till Faro tar knappt femton minuter och kostar från ca €10.

Kollektivtrafik
Avenida da República, Faro

Faros järnvägsstation förbinder staden med resten av Algarve och övriga Portugal. Det finns även ett väl utbyggt bussnät, EVA, som vanligtvis är effektivare, för resor i regionen. Inom Faro klarar man sig bra till fots, men önskar du hellre ta en lokalbuss heter bussbolaget Proximo. Busstationen ligger precis söder om tågstationen på:

Arrival Guides Logo