Destination:

Frankfurt

Lokal
temperatur

21°

Lokal
tid

09:34

Frankfurt

Dagens Frankfurt har mycket mer att erbjuda än skinande skyskrapor, Europas centralbank och dyra restauranger. Bakom den välputsade fasaden finns medeltida kvarter, inbjudande picknickparker och ett överraskande hälsosamt fritidsliv.

Hitta resa

Frankfurt
Reseguiden logo
Goethe Hause
Großer Hirschgraben 23-25, Frankfurt

Som man nästan kan förstå av namnet, så var det i det här huset som Tysklands store poet och författare, Johann Wolfgang Goethe, föddes år 1749. Hans två mest berömda verk är ”Den unge Werthers lidanden” och ”Faust”.

Alte Oper
Opernplatz 1, Frankfurt

Alte Oper är ett minst sagt fagert utsmyckat operahus i renässansstil som förstördes under 2:a världskriget. Det man ser på fasaderna är en kopia av det gamla operahuset medan innandömet är modernt. På tredje våningsplanet ligger en restaurang/bar/terrass där man kan sitta in till småtimmarna.

Kleinmarkthalle
Hasengasse 5, Frankfurt

Det här är en matmarknad som säljer olika typer av färskvaror, men som även har olika matstånd med bland annat tysk, italiensk och grekisk mat. Här kan du vandra runt i timmar för att få ett smakprov av olika typer av rätter.

Souper
Weißadlergasse 3, Frankfurt

Tyskland och mustiga, värmande soppor hör ihop, och Frankfurts kanske bästa soppställe är Soupers i närheten av Römertorget i Gamla Stan. På menyn finns åtta soppor som man antingen kan äta på plats eller ta med sig (de flesta tar bara med sig en).

Shoppa på Zeil
Zeil, Frankfurt

Zeil är den största shoppinggatan i Frankfurt, kantad av internationella varuhus, eleganta butiker och den toppmoderna köpcentret som kallas Zeil Galerie. En stor del av denna livliga gata är en gågata.

Zeilgalerie Mall
Zeil 112-114, Frankfurt

På Zeil ligger även Zeilgalerie Mall, med sina sju våningar och takterrass varifrån utsikten över staden är fantastisk. Här hittar du butiker som H&M, United Colors of Benetton och Lush.

Flughafen Frankfurt Airport
Flughafen Frankfurt Airport, Frankfurt

Flughafen Frankfurt Main ligger tolv kilometer från centrum och är Europas näst största flygplats. På flygplatsen finns både en station för regionala tåg samt en för långdistanståg. Det smartaste sättet att ta sig in till stan är med lokaltåg till Frankfurts centralstation. Det finns också ett stort antal bussar och shuttlebussar som tar dig till och från flygplatsen. Du hittar dem utanför Terminal 1. Taxibilar och hyrbilsföretag finns representerade på flygplatsen.

Hahn Airport
Hahn Airport, Frankfurt

Frankfurt betjänas också av Hahn Airport som ligger 110 kilometer väster om Frankfurt. Bussar kör från flygplatsens huvudterminal in till stan, en resa på 1 timme och 45 minuter. Biljetten kan lösas på bussen. Taxibilar och hyrbilsföretag finns på flygplatsen. Airport-Taxi-Service.de +49 65 43 35 14 www.airport-taxi-service.de Taxi Bucke GmbH +49 65 43 81 85 18 www.taxi-online-booking-service.com

Arrival Guides Logo