Destination:

Malaga

Lokal
temperatur

25°

Lokal
tid

20:18

Malaga

“Ciudad del paraíso” – paradisstaden. Så skrev nobelpristagaren i litteratur, Vicente Aleixandre, om Málaga. En stad som vibrerar av liv och som fascinerar med sin blandning av flertusenårig historia, folklore och modern kultur. Visst är det lätt att föreställa sig paradiset i denna hamnstad med nära 3000 soltimmar per år och flera kilometer strand mitt i centrum.

Hitta resa

Malaga
Reseguiden logo
Picassomuseet
Palacio de Buenavista San Agustín, 8, Malaga

Detta vackra museum i 1500-talspalatset Buenavista är ett måste för alla Málaga-besökare, gamla som unga. Tack vare mästarens sonhustru Christine och barnbarn Bernard presenterar museet en samling på nära 200 konstverk. Ett stenkast bort, vid Plaza de la Merced, ligger Picassos barndomshem som också har öppet för allmänheten.

Glas- och kristallmuseet
Plazuela Santisimo Cristo de la Sangre, 2, Malaga

Glas- och kristallmuseet innefattar en privat kollektion av mer än 3 000 bitar av glas. Bitarna kommer från olika epoker. Här finns även bilder och möbler.

Restaurante El Chinitas
Calle Moreno Monroy, 4-6, Malaga

På Restaurante El Chinitas kan du njuta av spansk mat i spansk miljö. Här kan du välja allt från gazpacho och räkor i vitlök till kaningryta. Namnet kommer från den ursprungliga café-teatern "El Chinitas” som besöktes av bland andra poeten Federico García Lorca.

Sergio Megias Gastrobar
Av. Reyes Católicos, 54, 29130 Alhaurín de la Torre, Málaga

Sergio Megias Gastrobar är en livfull och modern tapasbar. Här kan du njuta av goda tapas och ett gott glas vin från vinlistan. För helger är det rekommenderat att boka ett bord i förväg.

Calle Larios and Calle Nueva
Calle Larios och Calle Nueva, Malaga

I Malaga shoppar man skor och kläder framför allt på Calle Larios och parallellgatan Calle Nueva. Exempel på bra skoaffärer är Antonio Parriego och Nicolas på Calle Larios.

Centro Larios Shopping Centre
Avda. de la Aurora, 25, Malaga

I Centro Larios Shopping Centre, förutom butiker, finns biografer och restaurangen. Du finner detta stora shoppingcenter mitt i hjärtat av Malaga.

Málaga-Costa del Sol Flygplats
Málaga-Costa del Sol Airport, Malaga

Málaga-Costa del Sol Flygplats ligger cirka tio kilometer från centrum och har goda kommunikationer med hela Costa del Sol. Till Málaga tar man sig enkelt med tåg, buss eller taxi. Tåget tar tio minuter och bussen 15 minuter till en halvtimme. Både buss och tåg avgår varje halvtimme. Taxibilar finns att tillgå på flygplatsen: Radiotaxi +34 952 040 804 Unitaxi +34 952 333 333

Kollektivtrafik

Från Málagas busstation på Paseo de los Tilos, tar man sig till exempel till Marbella, Estepona, Granada, Córdoba och Sevilla. Tågstationen ligger alldeles intill. Pendeltåget som går mellan Málaga och Fuengirola tar man lättast i centrum, nedgång bredvid postkontoret på Avenida Principal. Stadsbussarna tar man på Alameda Principal eller Paseo Parque, biljetten köps på bussen.

Arrival Guides Logo